Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 8 jaar cel + TBS voor verkrachtingen buitengebied Roosendaal

28 september 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die ervan wordt verdacht twee vrouwen te hebben verkracht en viermaal een poging daartoe te hebben gedaan in het buitengebied van Roosendaal. Ook wordt hij verdacht van beroving onder bedreiging van een mes.

Alle slachtoffers waren jonge vrouwen en bevonden zich in het buitengebied van Roosendaal. De verdachte opereerde in het donker, maakte in alle gevallen gebruik van een fiets, gebruikte een sjaal als vermomming en dwong de slachtoffers met een mes en verbale intimidatie tot stoppen. De strafbare feiten speelden zich af in een relatief korte periode van ongeveer 7 maanden, van begin december 2008 tot eind juni 2009.

Verdachte heeft niet meegewerkt aan een multidisciplinair onderzoek naar zijn psyche. Het OM is van mening dat het weigeren om aan een onderzoek mee te werken niet hoeft te betekenen dat er geen TBS opgelegd kan worden. In casu is sprake van een verdachte uit wiens gedragingen al voldoende blijkt dat hij delictgevaarlijk is en dat daarmee de kans op herhaling groot is, aldus het OM. Om die reden is het OM van mening dat de verdachte behandeld moet worden en vindt TBS met dwangverpleging het meest passend. Het OM eist dan ook, naast het opleggen van een gevangenisstraf, TBS met dwangverpleging.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot 10 jaar gevangenisstraf
+ TBS, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) op 11 oktober as.