Gemeente Terschelling


Aantal strandrij-ontheffingen bevroren

De gemeenteraad heeft besloten dat het aantal ontheffingen om 's winters op het strand te mogen rijden zal worden bevroren op het aantal dat vorig winterseizoen is uitgegeven. Dit betekent 675 voor personen die op het eiland staan ingeschreven in de GBA en 258 voor de overige aanvragers. De ontheffing wordt verleend op naam en op kenteken; er kunnen meerdere personen die op hetzelfde adres wonen op de ontheffing komen te staan.
De regeling geldt voorlopig alleen voor komend seizoen. De gemeente wil nog verder onderzoeken hoe zij in de jaren daarna om wil gaan met de ontheffingverlening, waarbij ook het rijden in de zomerperiode wordt onderzocht.

Hoe werkt het?

· U kunt een aanvraag voor een ontheffing indienen van 4 oktober t/m 25 oktober 2011. U kunt dit via de post, e-mail of aan de balie doen.

· Als er meer aanvragen binnenkomen dan er ontheffingen zijn, dan vindt er een loting plaats.

· Als er minder aanvragen in die periode binnenkomen dan er ontheffingen zijn, dan kunnen er vanaf 27 oktober 2011 nog ontheffingen worden aangevraagd totdat de maxima zijn bereikt. Deze aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

· Vanaf 27 oktober kunt u op deze site de uitslag van de loting bekijken of lezen of er nog ontheffingen beschikbaar zijn.
· Als u in aanmerking komt voor een ontheffing, dient u deze persoonlijk af te halen aan de balie.

Vanaf 4 oktober a.s. kunt u hier het aanvraagformulier downloaden.