Gemeente Eijsden-Margraten


WK promotietocht Kopenhagen-Limburg

Om het internationale wielerpubliek alvast op te warmen voor het WK in Limburg wordt er een promotionele wielertocht van Kopenhagen naar de Limburgse hoofdstad Maastricht georganiseerd.

Dit is de eerste keer in de wielerhistorie dat op deze wijze een WK symbolisch wordt overgedragen tussen de organiserende landen.

Cycling Team Grenzeloos Limburg, toerfietsclub van de Provincie Limburg, gaat de startvlag van het WK wielrennen per fiets overbrengen van Kopenhagen naar Maastricht. Op de slotdag van het WK in Kopenhagen, zondag 25 september nam oud-wereldkampioen en ambassadeur van het WK Limburg 2012, Jan Janssen namens het team de startvlag in ontvangst van UCI-voorzitter Pat McQuaid. Dat gebeurde direct nadat McQuaid het startsein had gegeven voor het WK voor professionals. De tocht van Kopenhagen naar Maastricht is 1200 kilometer lang en wordt in 7 dagen overbrugd. Gedurende de tocht zijn diverse promoactiviteiten gepland.

Op de laatste dag van de tocht, zondag 2 oktober, fietsen de deelnemers een finalelus door het Limburgse Heuvelland langs alle gemeenten die participeren in het WK Limburg 2012. Daarbij worden ze begeleid door een twintigtal prominenten, een `Limburg Olympic dubbeldekkerbus' van Topsport Limburg, een geluidswagen, motards en andere begeleidingsvoertuigen. Dan weet meteen iedereen dat het WK Limburg 2012 haar schaduwen vooruit werpt! In iedere participerende gemeente wordt het gezelschap op een bijzondere manier ontvangen door de burgemeester en wethouders. De promotietocht eindigt op de markt in Maastricht, de plek waar in 2012 het WK (wegwedstrijd heren elite) van start gaat.

De groep prominenten bestaat uit burgemeesters en wethouders van de locatiegemeenten, Limburgse Tweede Kamerleden, een minister en bekende (oud) wielrenners. Het Cycling Team Grenzeloos Limburg is de hele tocht te volgen via onder andere twitter, een blog en via `track and trace'.

Burgemeester Akkermans ontmoet Wout Poels start dames wegwedstrijd

Foto's: Burgemeester Akkermans ontmoet Wout Poels, start dames wegwedstrijd

Een delegatie uit Zuid Limburg heeft afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan Kopenhagen. Namens Eijsden-Margraten hebben burgemeester Dieudonne Akkermans, wethouder Jo Bisscheroux en intern projectleider Marc Verbeet hieraan deelgenomen. De delegatie kreeg inzicht en het reilen en zeilen van het organiseren en uitvoeren van een WK. Tevens werd Limburg als organisator van het WK 2012 gepresenteerd. Met de opgedane ervaringen kunnen de deelnemende gemeenten, waaronder Eijsden-Margraten en de Stichting WK Wielrennen 2012, nu aan de slag. Het WK vindt plaats van 15-23 september 2012, waarbij Eijsden op dinsdag 18 september geldt als startplaats voor de damesjunioren ('s morgens) en dames elite ('s middags).