Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 6 jaar cel en TBS voor seksueel misbruik Venlo

28 september 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep 6 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen een man die ervan wordt verdacht vier jonge meisjes ernstig seksueel te hebben misbruikt te Venlo.

Het OM is van oordeel dat een gevangenisstraf van 6 jaar en TBS met dwangverpleging recht doet aan de ernst van de feiten. "Het betreffen vier zedenmisdrijven gepleegd tegen zeer jonge kinderen over een periode van ruim een jaar. De schade is groot en altijd durend. Verder is sprake van recidive", aldus het OM.

Op basis van het psychiatrisch en psychologisch onderzoek moet de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht. Het OM is van mening dat de verdachte behandeld moet worden en vindt TBS met dwangverpleging het meest passend. Het OM eist dan ook naast de gevangenisstraf TBS met dwangverpleging.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 4 jaar en TBS met dwangverpleging, bij een eis van de officier van justitie tot 6 jaar cel en TBS. Het OM en de verdachte stelden hoger beroep in tegen de uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de hoogte van de opgelegde gevangenisstraf.

Uitspraak (naar verwachting) op 12 oktober as.