Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 28-09-2011 Jan Modaal heeft ook recht op sociale huur

Ombudsman Pieter Hilhorst vindt dat Jan Modaal ook recht heeft op sociale huur. Hij neemt het op voor de gedupeerden van de nieuwe inkomenseis voor een sociale huurwoning.

In de uitzending van vrijdag 30 oktober (20.50 uur, Nederland 2) vertellen woningzoekenden met een inkomen van meer dan 33.614 euro wat voor hen de gevolgen zijn van de nieuwe regelgeving uit Brussel. Het zijn de verhalen van enkele van de ruim drieduizend gedupeerden die zich inmiddels ikwilookwonen.nl hebben gemeld.

Inmiddels hebben heel veel maatschappelijke organisaties en huurdersorganisaties minister Donner gevraagd om naar Brussel af te reizen en daar een hogere inkomensgrens af te spreken. Vakbonden, ouderenbonden, de grote en middelgrote gemeenten, organisaties van chronisch zieken en gehandicapten, meer dan 200 huurdersorganisaties, en natuurlijk de Woonbond.

Affiche Vara Donner blijft echter ontkennen dat er sprake is van een structureel probleem. De minister slaapt of is Oostindisch doof. Vindt u dat onterecht, download dan het affiche `Donner wakker worden' en hang dat voor uw raam.

Weet u nog niet of het optrekken van de inkomensgrens voor een sociale huurwoning noodzakelijk is? Ga dan naar www.ikwilookwonen.nl, waar de gedupeerden hun verhaal doen.