VU medisch centrum persbericht

Amsterdam, 13 september 2011
2011/050/JS

Publieksdag "Kijken naar (kijk)operaties"
Live meekijken op de operatiekamer

VU medisch centrum zet de deuren van zijn operatiekamers op vrijdag 28 oktober 2011 wijd open. Het publiek kan dan in de Amstelzaal van VUmc gelijktijdig vier operaties volgen. Er is speciale aandacht voor oncologische ingrepen. Professionele teams van VUmc laten o.a. behandelingen zien van de baarmoeder, longen, hersenen, darmen, prostaat en hoofd en hals. Specialisten op de OK en in de zaal geven uitleg en antwoord op je vragen. Aanmelden voor deelname: www.vumc.nl/kijkoperaties.

Op 28 oktober 2011 organiseert VUmc wederom de publieksdag 'Kijken naar (kijk)operaties'. Na het grote succes van 2010 is er nu speciale aandacht voor oncologie. In 2010 keken ca. 1500 geïnteresseerden mee in de Amstelzaal van VUmc. Door webstreaming waren ca. 10.000 mensen gelijktijdig getuige van de ingrepen. Via twitter werden veel vragen gesteld zoveel dat #VUmc zelfs de toptwitter van de dag was!

Ook dit jaar zullen specialistische teams van VUmc verschillende behandelingen uitvoeren. Tevens komt de operatierobot in actie. Bezoekers aan deze dag kunnen ook zelf een operatie 'uitvoeren'. Er staat een echte operatiekamer voor de bezoekers klaar met kijkoperatie- instrumenten en een namaakpatiënt. Chirurgische experts van VUmc laten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldgestuurde chirurgie en robotchirurgie zien.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee (020) 444 3444 , fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (