Waterschap Groot Salland

Herinrichting Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng

Laatste wijziging: 27 september 2011

Om het waterbeheer te verbeteren, te voldoen aan veranderde eisen en in te spelen op klimaatveranderingen werkt het waterschap aan een nieuwe manier van inrichting en onderhoud van vele watergangen. Twee van deze watergangen zijn de Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng, die lopen in het Staphorsterveld.

Het waterschap heeft voor de Kostverlorenstreng en Kloosterzielstreng een inrichtingsvisie opgesteld. Hierbij gaat het in grote lijnen om de aanleg van natuurvriendelijke oevers en de manier van onderhoud langs de wateren.

Inloopbijeenkomst

Het waterschap wil belanghebbenden en geïnteresseerden bij de plannen betrekken en heeft daarom een inloopbijeenkomst georganiseerd op Woensdag 28 september van 15.00 - 17.00 en van 18.00 - 21.00 uur in het districtskantoor van het waterschap, Conradsweg 3 te Rouveen.

Medewerkers van het waterschap geven aan de hand van tekeningen een toelichting op de inrichtingsvisie en er is volop ruimte voor vragen, opmerkingen en ideeën. Deze reacties worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl