Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Annechien Steenhuizen stapt over naar NOS Journaal

HILVERSUM, 28 september 2011 - Na ruim 2,5 jaar het 'NOS op 3- journaal' te hebben gepresenteerd, stapt Annechien Steenhuizen per 1 november over naar het NOS Journaal. Daar gaat ze als presentator aan de slag. Er was ruimte in het negenkoppige presentatieteam ontstaan na het vertrek van Eva Jinek naar WNL. Annechien gaat zich met name richten op de dagjournaals, inclusief het 18.00 uur bulletin.

Annechien Steenhuizen startte haar journalistieke loopbaan in 1999 na afronding van de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze begon bij RTL als redacteur van verschillende programma's. In 2002 stapte ze over naar RTV Utrecht als radioverslaggever en televisiepresentator. In 2008 werkte ze vervolgens een aantal maanden als 'Jakhals' bij de gelijknamige rubriek in het VARA-programma 'De Wereld Draait Door'. Begin 2009 kwam Steenhuizen in dienst van de NOS als presentator van het NOS Journaal op 3. Sinds begin mei 2011 heet dit programma NOS op 3, een multimediaal platform waar internet, tv en radio op samenkomen.

Annechien Steenhuizen heeft erg veel zin in de overstap naar het NOS Journaal. "Ik heb de afgelopen jaren met enorm veel plezier bij NOS op 3 gewerkt, waar ik naast presentatie ook volop in de redactie meedraaide. Het verschil met het NOS Journaal zit vooral in het feit dat er veel meer uitzendingen zijn en ik dus veel vaker zal presenteren. Ook hier ben je als presentator nauw betrokken bij het journalistieke redactiewerk. Die combinatie maakt het werk zo interessant".

Met de komst van Annechien Steenhuizen bestaat de vaste presentatieploeg van het NOS Journaal uit negen personen: Sacha de Boer, Astrid Kersseboom, Jeroen Overbeek, Annechien Steenhuizen, Jeroen Tjepkema, Rob Trip, Simone Weimans, Rik van de Westelaken en Herman van der Zandt.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)