Ingezonden persbericht



Persbericht

28 September 2011

VCP presenteert 2e druk 'Met de Wmo doet iedereen gewoon mee'

Eenvoudig leesbaar Wmo-boekje nu ook in de winkel

'Met de Wmo doet iedereen gewoon mee' is een eenvoudig geschreven boekje over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De tweede druk van het boekje is nu ook via de boekwinkel te bestellen.

In het voorjaar van 2011 presenteerde VCP het boekje 'Met de Wmo doet iedereen gewoon mee'. In dit boekje wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op een eenvoudige manier uitgelegd. Het boekje is er gekomen omdat er weinig Wmo-informatie is voor mensen die moeite hebben met lezen. De Wmo-uitgave is door veel mensen enthousiast ontvangen. Naast de digitale uitgave bleek er ook behoefte aan een papieren exemplaar. Inmiddels is er bij Garant Uitgevers een herziene, tweede druk verschenen.

Hulp vragen bij gemeente

In 'Met de Wmo doet iedereen gewoon mee', staat hoe mensen hulp kunnen vragen bij de gemeente en hoe zij mee kunnen praten over de Wmo. Het boekje is gemaakt voor mensen die moeite hebben met lezen en begrijpen. Het bevat korte zinnen, grote letters, verhelderende illustraties en pakkende voorbeelden.

Lokale belangenbehartiging

De Wmo is een belangrijk onderwerp voor lokale belangenbehartigers. Met dit boekje kunnen lokale belangenbehartigers mensen die lezen en begrijpen moeilijk vinden, beter betrekken bij Wmo-activiteiten richting gemeente.

Bestellen

'Met de Wmo doet iedereen gewoon mee' is een uitgave van VCP en Garant-Uitgevers, ISBN 978-90-441-2800-0. Het Wmo-boekje is voor ¤ 9,- te koop in de boekhandel, maar is bijvoorbeeld ook via de webwinkel van de CG-Raad te bestellen.

Programma VCP

VCP is een organisatie die zorgt voor zichtbare invloed van mensen met een beperking op lokaal beleid. Een op de zes Nederlanders is ziek of gehandicapt. VCP streeft naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ongeacht ziekte of handicap. Programma VCP is een initiatief van CG-Raad en Platform VG.

----------
Noot voor de redactie,