VerkeersInformatieDienst

Verkeerschaos rond Rotterdam

28 september 2011, 17:44
Aumobilisten hebben tijden de woensdagavondspits met een verkeerschaos te maken gekregen op de wegen rond Rotterdam. Door verschillende ongevallen kwam het verkeer op diverse wegen vast te staan.

Aan de noordkant van de stad was het mis op de A20 richtinhg Gouda. Bij Rotterdam-Centrum botsten acht auto's op elkaar waardoor er twee rijstroken werden afgesloten. Ook op de A16 vanuit Breda werd de rechterrijstrook afgesltoen bij het knooppunt Terbregseplein. Automobilisten kwamen in 7 kilometer file terecht vanaf Schiedam-Noord. Hierdoor kwam ook de A13 vanaf het knooppunt Ypenburg vol te staan.

Omrijden vanaf Den Haag via Gouda over de A12 en de A20 had in ieder geval geen nut. Op de A12 richting Utrecht gebeurde bij Reeuwijk een ongeval. Er werden daar 2 rijstroken afgesloten waardoor het verkeer vanaf Bleiswijk in 13 kilometer file kwam te staan. Hierdoor liep het ook vast op de A20 vanuit Hoek van Holland voor het knooppunt Gouwe,

Aan de zuidkant van Rotterdam heeft de hele middag door onbekende oorzaak een flinke file gestaan op de N15 vanuit Maasvlakte. Vanaf Brielle kwamen automobilisten in 17 kilometer file terecht tot aan het knooppunt Vaanplein. Waar halverwege de spits richting Rozenburg ook nog een auto met pech kwam te staan. De rechterrijstrook werd afesloten.