FNV Bondgenoten

Werknemers tandpastafabriek de dupe van overname door Unilever


* 28-09-2011

* Marco van Moort (voorlichter)

* 1 reacties

Unilever is van plan om de Amersfoortse tandpastafabriek voor de productie van Prodent en Zendium te sluiten. Daarbij gaan 55 banen verloren. FNV Bondgenoten wil dat de gevolgen voor de werknemers die de dupe zijn van de sluiting zoveel mogelijk beperkt blijven.

Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: "We waren wel op de hoogte dat er een onderzoek liep naar de toekomst van de tandpastafabriek. En we vreesden voor het ergste, maar nu het ook waarheid dreigt te gaan worden is het erg schrikken voor de mensen en hun families. De `prodent-smile' is veranderd in een lach met kiespijn. Unilever geeft aan dat ze de mensen zoveel mogelijk wil ondersteunen om de gevolgen op te vangen, maar dat willen we eerst zien en dan geloven."

Extra zuur

Nog geen jaar geleden heeft Unilever deze tandpastafabriek overgenomen van Sara Lee. Dubbelaar: "Dan verwacht je dat ze de fabriek als een mooie aanvulling zien. Hierdoor is het extra zuur, als je nog geen jaar na dato wordt geconfronteerd met de sluiting van de fabriek."

Gevolgen beperken

De vakbond gaat in gesprek met de directie om de personele gevolgen zoveel mogelijk te beperken en het best mogelijke sociale plan af te sluiten. Werk-naar-werkbegeleiding is daarbij een belangrijk uitgangspunt.