Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Amsterdam, maandag 26 september 2011

Lancering Trailerpark

Tijdens het Nederlands Film Festival lanceren EYE Film Instituut Nederland, NVB en NVF gezamenlijk een nieuw initiatief: TRAILERPARK. Voor Trailerpark worden talenten gescout om deel te nemen aan een masterclass, waarin zij zich kunnen bekwamen in het professioneel maken van trailers en teasers voor Nederlandse films. De eerste editie van Trailerpark vindt begin volgend jaar plaats. De lancering van Trailerpark en trailerpark.nl vindt plaats op 28 september van 15.30-17.30 in het Rembrandt Theater op de Oudegracht te Utrecht, gevolgd door een borrel, van 17.30-19.00 in het Festivalpaviljoen op het Neude.

Trailers en teasers zijn belangrijke marketinginstrumenten voor nieuwe films en dus van groot belang voor distributeurs, exploitanten en producenten. Om in de toekomst aan de groeiende vraag naar meer ervaren Nederlandse trailermakers te kunnen voldoen, gaat begin volgend jaar voor de eerste keer de Trailerpark Masterclass van start.

Masterclass
Trailerpark Masterclass richt zich op professionals (o.a. editors, creative producers, copywriters, regisseurs, reclamemakers) die zich willen specialiseren in het maken van trailers. Een keur aan nationale en internationale trailermakers, distributeurs, vertoners en marketingspecialisten zullen hun expertise delen met de geselecteerde deelnemers. In diverse meerdaagse sessies komen onderwerpen aan bod als: Aan welke eisen moet een goede trailer voldoen? Wat zijn de verschillen in werkwijze voor het maken van trailers voor commerciële en arthouse films? De opgedane kennis zal ook direct in de praktijk worden gebracht bij het maken van diverse trailers van nieuwe Nederlandse films.

Website
Op www.trailerpark.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en zich aanmelden voor de masterclass. Tevens zijn hier recente voorbeelden van nieuwe Nederlandse trailers en - in de toekomst - de resultaten van de masterclass te bekijken.

Toekomst
Gezien de huidige schaarste van gespecialiseerde trailermakers in Nederland, hopen EYE, NVF en NVB met Trailerpark een structurele, brede en vaste kern van trailerspecialisten te creëren, waarop alle Nederlandse distributeurs in de toekomst een beroep kunnen doen. Gezien het succes van de Nederlandse films betekent dit ook een realistische garantie op werk in de toekomst voor de succesvolle deelnemers aan de Trailerpark Masterclass.

Trailerpark is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB), de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) en EYE Film Instituut Nederland. De organisatie van de Trailerpark Masterclass ligt in handen van het Binger Filmlab.


Noot voor redacties

Meer informatie (

Ingezonden persbericht