Politie Drenthe

Donderdag 29 september 2011

Provincie Drenthe , 29-09-2011

Controle kindervervoer

ZUIDLAREN Woensdagochtend heeft de politie van 08.00 uur tot 08.40 uur toezicht gehouden op het vervoer van de kinderen rond de OBS Schuthoek te Zuidlaren. Vanwege het mooie weer waren er veel kinderen op de fiets. Ze hielden zich prima aan de regels en waren goed zichtbaar. Er werden rond de 15 autos staande gehouden. Kinderen zaten op de voorgeschreven wijze in de auto. Slechts één moeder zat los in de auto en kreeg een boete. Deze controle werd gehouden in samenwerking met de vrijwillige politie en team Handhaving verkeer.

Eenzijdig dodelijk verkeersongeval

SPIER Woensdagochtend is een onbekende automobilist door een eenzijdig verkeersongeval op de A28 om het leven gekomen. De man kwam vanuit de richting van Hoogeveen en reed in de richting van Assen. Ter hoogte van het viaduct bij Spier is de automobilist door onbekende oorzaak naast de snelweg terecht gekomen en hij belandde uiteindelijk in de bosjes nabij het talud. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Verdachte overval dierenwinkel aangehouden

COEVORDEN Een 34-jarige Emmenaar is woensdagochtend in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een dierenwinkel aan de Friesestraat in Coevorden heeft overvallen. Een week geleden kwam een man vlak voor sluitingstijd de winkel binnen en bedreigde een 19-jarige medewerkster. De dader ging er daarna met een geldbedrag vandoor. De 34-jarige verdachte uit Emmen zit vast en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN Woensdagmiddag heeft op de Bargerweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een 37-jarige man uit Emmen reed op zijn scooter over de Bargerweg en bleek in een bocht onderuit te zijn gegaan. De man raakte gewond en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd.

Rijden onder invloed alcohol

RODEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Nieuweweg een 32-jarige automobilist uit De Wilp (GN) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man ter controle aan de kant van de weg gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 1,62 promille (705 ug/l). Proces-verbaal werd opgemaakt, het rijbewijs werd in beslag genomen en de man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.