Gemeente Heumen

Start Heumense campagne over 'elkaar helpen'

Je hebt je been gebroken maar durft geen hulp te vragen aan je familie, vrienden of buren. Je wilt ze niet tot last zijn. Of je ziet dat de buren het zwaar hebben met de zorg voor hun gehandicapte zoon maar je wilt je hulp niet opdringen? Herkenbare situaties? Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen en om hulp te bieden. Om allerlei redenen beginnen mensen daar niet aan. Dat terwijl er wel behoefte aan is. We hebben het maar zwaar als we het allemaal alleen willen oplossen!

Op initiatief van de Heumense Conferentie Welzijn Wonen en Zorg start deze week de lokale campagne Wij helpen elkaar. Het doel is om inwoners bewust te maken van de zogenaamde vraagverlegenheid (niet durven vragen om aandacht of hulp) en handelingsverlegenheid (bang zijn het verkeerde te doen of zeggen). Door elkaar meer te helpen, maken we het leven aangenamer.

Dat gebeurt met een nieuwe folder met informatie en praktische tips. De folder wordt op diverse plekken in de gemeente uitgedeeld. In de nieuwe WIJ krant staat een aangrijpend verhaal van een weduwnaar. Dorpscafé Malden op 6 oktober as. om 20.00 uur in de Muse staat in het teken van dit onderwerp en op woensdag 19 oktober maken bezoekers van het Maldense winkelcentrum kennis met de campagne. Er volgen meer activiteiten, ook in Heumen, Nederasselt en Overasselt.

De lokale campagne vindt plaats in de maanden oktober en november. Voor meer informatie kan men terecht in de informatierubriek Wij helpen elkaar. Klik daar door naar meer handige tips, een overzicht van activiteiten, andere websites, enz. Of bel naar 14 024 en vraag naar de campagne.