Beter Bed Holding NV

Beter Bed opent eerste winkel in België

Op 29 september aanstaande opent Beter Bed haar eerste winkel in Olen in Vlaanderen. Beter Bed, een keten van slaapkamerspeciaalzaken met 85 winkels in Nederland, kenmerkt zich door een uitgebreid assortiment van bedden, matrassen en slaapkamermeubilair met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op basis van een fullservice dienstenpakket. Met nagenoeg dezelfde formule, waarmee Beter Bed in Nederland al jaren succesvol is, zet de onderneming nu ook voet op Vlaamse bodem.

De Belgische winkel heeft, in tegenstelling tot de Nederlandse Beter Bed-winkels, een kleiner oppervlakte van bijna 600m2. De inrichting is overzichtelijk, sfeervol en afgestemd op de Belgische warmte en gemoedelijkheid. Zo wordt het bestaande assortiment, met onder andere M Line, Kårlsson, Alpine Plus en Pullman, aangevuld met het Belgische merk BEKA en is er aandacht voor bedtextiel van verschillende, bekende merken.

Beter Bed heeft in 2010 een omzet van ¤ 113,7 miljjoen behaald en is marktleider in Nederland. Met de komst van Beter Bed in België hoopt de onderneming ook de Vlaamse consumenten kennis te laten maken met de kwaliteitseisen die de Nederlanders stellen aan heerlijk comfortabel slapen tegen acceptabele prijzen. Evenals in Nederland zullen de meubels gratis worden thuisbezorgd en, indien nodig, worden gemonteerd.

Ton Anbeek, directievoorzitter:

"Beter Bed heeft bewezen dat luxueus en gezond slapen niet duur hoeft te zijn. Daar onze Belgische buren eveneens zeer enthousiast zijn over onder meer het Scandinavische slapen alsook van goede aanbiedingen houden, verwachten we bijvoorbeeld met het merk Kårlsson hier goed op in te kunnen spelen. Onze verwachtingen voor deze uitrol van de Beter Bed-formule naar België zijn hooggespannen. Wanneer deze zullen worden waargemaakt zullen er meer winkels, vooralsnog in Vlaanderen, volgen."

Profiel

Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.147 winkels per eind juni 2011, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland en België), Matratzen Concord (actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten

(alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2010 een netto-omzet van ¤ 374,7 miljoen en is sinds decemberr 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.


----------