Ingezonden persbericht


Persbericht 29 september 2011:
DigEzine, newsportal for Creative People drie jaar online!

Persbericht:
3 jaar prikkels zonder ruis - DigEzine newsportal for Creative People

2011, sept 29 Rotterdam - Vannacht zapte alweer de driemiljoenste bezoeker in iets meer dan drie jaar sinds de start van digEzine, newsportal for creative people door de zeven pagina's, en dat geeft - hoe statistieken http://www.digezine.nl/digezine/plugins/editors/jce/tiny_mce/pl dan ook (zouden) moeten worden geïnterpreteerd - toch een trots gevoel.

DigEzine.nl wordt gemaakt zonder financiële injecties maar met alleen de visie dat er een online magazine of krant zou moeten zijn die op het breedst mogelijke gebied van creativiteit, techniek en uitvoering professioneel- en semiprofessioneel actieve lezers prikkelt, zonder irritante ruis van reclame en obligate persbericht herhalingen.

Online Tabloid voor creatieve mensen: De opzet van digEzine is die van een tabloid, met een frontpage en zes thema pagina's daaronder. Op de voorpagina prijkt dagelijks een nieuw DAGBEELD met soms een actueel, soms 'gewoon' een inspirerend beeld uit de wereld van de fotografie, design, architectuur, (video) kunst of mode - en daar worden graag overlappende items voor geselecteerd.

Themapagina's: 'Onder' de voorpagina liggen zes themapagina's: Photo, Design, Video, Mobile, See/Hear en Hard/Software die elk vrijwel dagelijks van nieuwe inspiratie worden voorzien. Op de voorpagina worden de actuele berichten van deze zes pagina's in het kort weergegeven met natuurlijk een bijbehorend klein beeld - 'image to inspire' is voorwaarde voor ieder item.

Prikkel én bron: Items in digEzine blijken regelmatig prikkel of bron voor andere magazines of bedrijven - en dat is volgens de redactie exact waar de rol van portals ligt - natuurlijk wel met bronvermelding en/of gecompenseerd voor copyrights.

DigEzine toekomst? Of digEzine na drie jaar geworden is wat hoofdredacteur/uitgever Donald Schell destijds voor ogen had moeten ze allang niet meer vragen - daarvoor kost het te veel energie aan de redactie zonder dat daar wezenlijke beloning tegenover staat! Maar dat er regelmatig tussen de 150 en 300 lezers gelijktijdig door de zes thema-pagina's en frontpage met DAGBEELD scrollen maakt het schrijven voor het Newsportal wel zo inspirerend dat 2011 in elk geval wordt afgemaakt!