FNV Bondgenoten

Laat kwetsbaar Nederland niet vallen


* 28-09-2011

*

Laat ze niet vallen

De FNV start woensdag de campagne 'Laat kwetsbaar Nederland niet vallen'. Hiermee vraagt de FNV aandacht voor de ingrijpende gevolgen van de Wet werken naar vermogen die het kabinet wil invoeren. De plannen om één regeling in te voeren voor mensen met een arbeidshandicap en bijstandgerechtigden lijken mooi, maar zijn het niet.

Deze regeling heeft ingrijpende gevolgen voor Wajongers die kunnen werken, voor mensen die een beroep willen doen op de sociale werkvoorziening en voor bijstandsgerechtigden.

Dreigende armoede

Als de miserabele plannen van het kabinet doorgaan, zullen 70 duizend banen voor mensen met een arbeidsbeperking verdwijnen. De Wajong wordt uitgekleed en alle uitkeringen dramatisch verlaagd. Voor honderdduizenden mensen dreigt de armoede.

Laatzenietvallen.nl

De FNV lanceert de website Laatzenietvallen.nl . Op deze website staat alle informatie over de kabinetsplannen. Bovendien is er de mogelijkheid om zelf actie te ondernemen om deze onlogische en asociale plannen van de baan te krijgen.

Ga ook naar het standpunten overzicht van de Tweede Kamer en laat de kamerleden weten wat je mening is!

Bijeenkomsten

FNV Bondgenoten en andere bonden organiseren allerlei bijeenkkomsten in het land hierover. Hier (pdf) vind je een overzicht van de bijeenkomsten. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij Paul van den Boom , beleidsadviseur Sociale Zekerheid.