Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 30-09-2011

Getuigen gezocht van mishandeling

UTRECHT De politie zoekt getuigen van een mishandeling, waarvan een 12-jarige Utrechtse scholier het slachtoffer werd. Het incident vond plaats op donderdag 25 augustus tussen 15.15 en 15.45 uur op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de bibliotheek. Het slachtoffer fietste daar met een vriendje toen ze werden nageroepen door drie onbekende jongens.

Kennelijk wilden deze jongens vechten. Het slachtoffer en zijn vrienden reageerden niet, waarna een van de twee jongens tussen hen door fietste. Het slachtoffer moest uitwijken en kreeg vervolgens ook nog een trap tegen zijn fiets, waardoor hij viel. Bij de val raakte zijn gezicht geschaafd en gekneusd, en liep de jongen een hersenschudding op.

Signalement

De jongen die trapte, is circa 12 tot 14 jaar oud, heeft een lichtgetint uiterlijk. Hij droeg zijn zwarte haar in stekeltjes, met een kuifje met gel. Hij heeft een normaal postuur en had die dag een donkere spijkerbroek aan. Hij was in het gezelschap van een evenoude jongen, eveneens met lichtgetint uiterlijk, en een duidelijk jongere jongen. De twee oudste jongens droegen een zwarte leerachtige jas.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van het incident. Hebt u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van het district Utrecht stad, via telefoonnummer 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Straatroof

UTRECHT Donderdagavond vond op de Vleutenseweg een beroving plaats. Van twee mannen werden telefoons en een portemonnee weggenomen.

Omstreeks 20.45 uur zaten twee mannen op een terras van een horecagelegenheid aan de Vleutenseweg. Plotseling kwam een jongen naar het tweetal lopen en griste in een oogwenk de mobiele telefoons en een portemonnee van de tafel. De verdachte rende weg en sprong bij een medeverdachte achter op de fiets. De slachtoffers, 35 en 38 jaar beiden afkomstig uit Utrecht, renden nog achter de verdachten aan, maar raakten de jongens in de omgeving van de Kanaalstraat kwijt.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij niet teruggekeerd was van detentieverlof. In zijn huis werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Omstreeks 16.50 uur ging agenten naar een huis aan de Burgemeester Norbruislaan. Hier zou een man verblijven die niet teruggekeerd was van detentieverlof. In het huis werd de

30-jarige man uit Utrecht aangetroffen. Hij werd aangehouden en teruggebracht naar de gevangenis.

In zijn huis werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden 117 hennepplanten in één van de slaapkamers. Alle planten en de complete apparatuur werden in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

Aangehouden voor het rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september een man aangehouden omdat hij onder invloed op een motor reed. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 01.30 uur een man op een motorscooter over de Hoogravenseweg in de richting van de Diamantweg rijden. De bestuurder had zijn licht niet aan. De agenten besloten hem te controleren. Toen de bestuurder aan de kant stond en één van de agenten hem wilde aanspreken, ging hij er plotseling vandoor. De agenten zette de achtervolging in.

De man reed over de Verlengde Hoogravenseweg en ging tussen twee paaltjes door. Hier konden de agenten niet met de auto langs. Nadat de man de paaltjes was gepasseerd ging hij met zijn scooter onderuit en konden de agenten hem alsnog vastpakken.

De 47-jarige man uit Utrecht verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij met assistentie van meerdere politiemensen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man was zichtbaar onder invloed maar weigerde een blaastest af te leggen. Zijn motorscooter werd voor technische-onderzoek in beslag genomen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten zagen omstreeks 01.35 uur een auto vanaf een sportcomplex aan de Proostwetering komen rijden. Omdat zij het idee hadden dat de bestuurder mogelijk dronken was werd hij op de Derde Westerparklaan aan de kant gezet en gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de 42-jarige bestuurder uit Utrecht te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 605 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Thomas a Kempisplantsoen vond donderdagavond een aanrijding tussen twee scooters plaats. Hierbij raakte een man gewond.

De politie kreeg omstreeks 19.10 uur een melding van een aanrijding. Ter plaatse troffen de agenten twee scooter totall los aan. Het bleek dat een 39-jarige man uit Utrecht op zijn scooter op de Thomas a Kempisweg reed. Ter hoogte van de kruising met het Thomas a Kempisplantsoen verleende hij geen voorrang aan een andere scooter die bestuurd werd door een 39-jarige man uit Tienhoven. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de Utrechter gewond raakte. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.