Return to Sender chocoladereep van biologische cacao uit Ghana

Persbericht van Stichting Return To Sender

Return to Sender chocoladereep met een goed verhaal Ontwikkel een reep, ontwikkel een cacaoboer, ontwikkel jezelf!

Return to Sender, de Nationale Postcode Loterij en HEMA slaan de handen ineen en brengen een melkchocoladereep op de markt die gemaakt is van biologische cacao uit Ghana. En met een speciale actie proberen de drie partijen de consument bewust te maken van het verhaal achter biologische chocolade en de markt voor biologische cacao uit Ghana.

Biologische cacao uit Ghana
Ruim 60% van alle cacao wereldwijd komt uit West-Afrika en met name uit Ghana en Ivoorkust. Daarmee is de cacaoteelt erg belangrijk voor Ghana. Niet alleen nu, maar ook voor volgende generaties. Daarom zijn de boeren van de COFA coöperatie, die de cacao van deze reep hebben geproduceerd, op biologische wijze cacao gaan telen. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, hierdoor zijn de arbeidsomstandigheden op de plantages er op vooruit gegaan. Dit is beter voor de biodiversiteit en het draagt bij aan het behoud van een gezonde bodem. Met de productie van de cacao genereren de boeren een
eerlijk inkomen.
De winst die met de verkoop van deze reep gemaakt wordt, vloeit terug naar de Return to Sender projecten in de armste gebieden van de wereld. Kortom, dit is een reep met een goed verhaal!
De reep is vanaf deze week tot en met 4 december 2011 in alle HEMA filialen in Nederland verkrijgbaar bij de kassa in een speciaal daarvoor ontwikkelde display, zolang de voorraad strekt.

Bekroonde smaak
Tijdens de Biofach 2011 in Neurenberg, de grootste beurs op het gebied van biologische voeding van Europa, heeft de biochocolade waar deze reep van is gemaakt een proefwedstrijd gewonnen! Het goede verhaal wordt dus nog eens aangevuld met een lekkere smaak!

actie: ontwikkel een reep, ontwikkel een cacaoboer, ontwikkel jezelf Door deze reep te kopen, stimuleer je de ontwikkeling van de biologische cacaosector in Ghana, zodat de cacaoboeren van de COFA coöperatie en hun families kunnen bouwen aan een betere toekomst.

1. Ontwikkel jij een Return to Sender reep = koop je een reep dan 'ont-wikkel' je de reep letterlijk (als je 'm opeet), 2. Dan help je de cacaoboeren in Ghana ontwikkelen (met jouw aankoop stimuleer je de ontwikkeling van de biologische cacaosector in Ghana). 3. En je maakt ook nog eens kans op een reis naar Ghana met een uniek bezoek aan de cacaoplantage of een van de andere prijzen, om jezélf te ontwikkelen. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de Nationale Postcode Loterij. Dat is het goede verhaal uit Ghana.

Dus koop een reep in HEMA, ga naar www.returntosender.nl en doe mee!

deelnemers Nationale Postcode Loterij
Naast de verkoop van de reep bij de kassa's van alle HEMA filialen gaat de Nationale Postcode Loterij maar liefst 100.000 repen verspreiden onder nieuwe deelnemers en prijswinnaars.

Achtergrond

Return to Sender
In 2006 heeft Katja Schuurman de stichting Return to Sender opgericht. Om daarmee een bijdrage te leveren aan het stimuleren van economische ontwikkeling in de armste regio's van de wereld. Return to Sender zoekt samen met HEMA naar bijzondere producten uit de armste gebieden van de wereld. De producten worden zo ontworpen door de stylistes van HEMA dat zij de westerse consument aanspreken. Vervolgens worden de producten gemaakt in het land van herkomst en verkocht via de winkels van HEMA. Daarnaast verkoopt Return to Sender relatie- en eindejaarsgeschenken via het business-to-business kanaal.

De winst die Return to Sender in Nederland maakt, vloeit terug naar de producenten en educatieve projecten in de regio's van herkomst: Return to Sender! Op dit moment werkt Return to Sender met meer dan 20 verschillende producenten uit 16 landen. Wil je meer weten over de projecten, kijk dan op www.returntosender.nl.

HEMA
HEMA is vanaf 2007 betrokken als founding father van de stichting Return to Sender. De eerste collectie lag in najaar 2007 in de Nederlandse vestigingen van HEMA. In het begin lagen de collecties tijdelijk in de winkel; sinds het voorjaar van 2011 heeft Return to Sender het gehele jaar rond ruimte in de winkel.

Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld en is de grootste goededoelenloterij van Nederland. De helft van de inleg gaat naar 81 goede doelen die werkzaam zijn op gebied van mens en natuur. Return to Sender heeft in 2008, 2009 en 2010 van Stichting DOEN een bijdrage ontvangen om de organisatie te professionaliseren. Stichting DOEN is het fonds van de goededoelenloterijen: de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij en werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen door het aanjagen van duurzame, culturele en sociale voorlopers.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.returntosender.nl
Bijlage:
* persbericht return to sender chocoladereeppdf




Razende Robot Reporter