Gemeente Echt-Susteren


Gemeente plaatst bladkorven

Het wordt weer herfst; de bomen verkleuren en de gevallen bladeren vormen een natuurlijke winterdeken. In bossen ziet dit vanzelfsprekend mooi uit en heeft niemand er last van. Maar op trottoirs, straten en in de voortuin zijn bladerhopen meestal niet welkom. Daarom plaatsen wij maarliefst 73 bladkorven voor het najaar 2011.

Â

Om de overlast van bladeren van gemeentelijke bomen zoveel als mogelijk te beperken vergroot de gemeente dit jaar de veegcapaciteit en worden bladkorven, net als voorgaande jaren, door de gehele gemeente uitgezet. Op basis van bestaande gegevens en nieuwe meldingen is een lijst samengesteld voor plaatsing van deze bladkorven. De gemeente plaatst daarom dit jaar op 73 locaties bladkorven. In week 41 worden de bladkorven geplaatst en blijven, afhankelijk van de hoeveelheid bladafval, circa 9 weken staan. Tussentijds worden de bladkorven twee maal per week, afhankelijk van het aanbod bladeren, geledigd.

Â

Geen ander afval

De bladkorven zijn uitsluitend bestemd voor bladeren! Als het overige afval (zoals plastic, blik, huisvuil en dergelijke) dient u in uw eigen afvalcontainer te deponeren. De gemeente heeft het afgelopen jaar veel klachten van burgers ontvangen over overvolle bladkorven door dumping van andersoortig afval zoals; plastic, grof tuinafval etc. Wij willen een dringend beroep op u doen om de bladkorven te gebruiken waarvoor deze bedoeld zijn, d.w.z. voor bladeren van gemeentelijke bomen. De komende tijd houden we het aanbod van afval in de bladkorven extra in de gaten. Wanneer er andersoortig afval in de bak wordt aangetroffen, dan verwijderen we de bladkorf op deze locatie!!!

Â

Nog beter: composteren

Door bladkorven te plaatsen hopen we de overlast van onze bomen in uw voortuin en op het trottoir te beperken. Voor uw border is het goed om de bladeren tussen de planten te laten liggen. In het luchtige bladerdek gaan organismen het dode organisch materiaal verknippen en afbreken tot humus. Deze humus wordt geleidelijk omgezet in voedingselementen voor uw tuin. Ook ontstaat er een isolerende laag die kwetsbare plantensoorten beschermt. Uiteindelijk profiteert uw tuin dus van deze natuurlijke winterdeken. Â

Â

De locaties van de bladkorven

Echt Noord

Olmstraat (2x), Cypresstraat, Magnoliastraat, Ligusterstraat, Moerbeistraat, en hoek Bremstraat/Ribestraat.

Echt Oost

Narcissenstraat, hoek Seringenstraat-Tulpenstraat, Pr. Christinastraat en Herderstraat.

Echt Pey

Kasteelweg, Clarastraat, Isabellastraat, Patriciushof, Dorpstraat (3x)

Echt Overig

Nassauhof, Kerkveldsweg West, Gildelaan, Graaf (2x parkeerplaats), Bovenste Eind, Lammertiend, Heiweg (Berkelaar) en Dokter Poelsplein.

Echt Gebroek

Ruytersweg (bij begraafplaats Annahof).

Echt Slek

Hoogstraat, Marktsingel, grasveld Haverbeekstraat en grasveld Slekkerstraat.

Echt Hingen

Kranenbroekweg, Hoogveldsweg, Op den Dijk en Echterstraat.

Susteren Heide

Broekweg, Kavinksbosch

Koningsbosch

Koningsplein bij school, Molenweg (2x), Koestraat, Kapelaan Verdonschotstraat en Mauritshof.

Maria Hoop

Vlaskuilseweg, Waldfeuchterbaan (tankstation) en Annendaalderweg nabij klooster.

Nieuwstadt

Gouverneur Houbenstraat (2x), Elsenewal, Millenerpoort (gemeenschapshuis), Delweide en Markies de Schenkweg (2x) en Kruisweide (nabij auto Hensgens)

Roosteren

Hoekstraat, Molenstraat (Kapel) en Steenakker.

Sint Joost

St. Joosterbaan-Kantstraat (grasveld), Bosweg-Caulitenstraat (grasveld), en Hombergstraat-Bosstraat (grasveld).

Susteren

Raadhuisplein, Nassaulaan, Brouwerstraat, Schrijnwerkerstraat, Onderkampstraat-hoek Dr. Mostartstraat, Reinoud van Gelderstraat (sporthal), Hoek Abdijlaan-Molenveldweg (speeltuintje), Pr. Clauslaan-hoek Julianalaan, Chris Plitscherlaan, en Landsheerlaan/Gulickspark.

Dieteren

Paereplein

Â

Heeft u vragen?

Voor vragen met betrekking tot de plaatsing van bladkorven kunt u zich wenden tot de afdeling Beheer, telefoon 0475 478 478.

Â