Politie Drenthe

Vrijdag 30 september 2011

Provincie Drenthe, 30-09-2011

Twee vrouwen beroofd

EMMEN Donderdagavond zijn twee vrouwen van hun tas beroofd. Omstreeks 22.00 uur fietste een 23-jarige vrouw over het fietspad bij de Delftlanden, toen zij ter hoogte van de brug plots van achteren werd vastgegrepen door een man, die eveneens op de fiets was. De vrouw kwam ten val, waarna de man haar telefoon meenam en er vandoor ging. Rond 23.00 uur diezelfde avond fietste een 44-jarige vrouw uit Emmen vanaf het Scheper Ziekenhuis over het fietspad bij het Esdal College, toen zij ter hoogte van de Eenspan merkte dat er iemand achter haar fietste. Plotseling doemde een man op aan haar rechterzijde. Hij pakte haar tas af en is weggefietst in de richting van het Scheper Ziekenhuis. Vervolgens heeft de vrouw geprobeerd haar belager te achtervolgen. Via de Statenhoek fietste de man in de richting van het zwembad, waarna de vrouw hem uit het oog verloor. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt te zaken. Het is nog onduidelijk of het om dezelfde dader gaat. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Bromfietscontrole

PEIZE De politie heeft donderdagochtend vanaf 07.00 uur tot ongeveer 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden in de omgeving Peize. Bromfietsen werden vooral door motorrijders uit het verkeer gehaald en naar een controleplaats gebracht. Daar werd gecontroleerd op de benodigde papieren en op de technische eisen. De bromfietsen werden ook op een rollentestbank getest. Er werd gecontroleerd door medewerkers van de politie en van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Veilig Verkeer Nederland gaf ondersteuning in de vorm van een gesprek en materiaal. Er werden 31 bromfietsen gecontroleerd. Voor de volgende zaken werd proces-verbaal opgemaakt: 1 keer voor het niet dragen van de verplichte helm, 2 keer voor het niet hebben van een spiegel, 2 keer voor een niet goed werkende rem, 1 keer voor een opgevouwen en niet goed zichtbare kentekenplaat en 1 keer voor de overschrijding van de maximum toegestane constructiesnelheid.

Rijbewijs motorrijder ingevorderd

WAPSERVEEN Agenten hebben donderdagmiddag een 21-jarige man uit Wapserveen aangehouden. De motorrijder reed met een snelheid van176 km/uur (na correctie) op de Van Helomaweg waar 80 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inbraak bij bedrijf

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een metaalhandelsbedrijf aan de Albatrosstraat in Emmen. Onbekenden hebben vermoedelijk ingebroken tussen 23.00 uur en 0.15 uur. Het is nog niet bekend wat is weggenomen. De eigenaar deed aangifte. De politie doet onderzoek. Getuigen van deze inbraak worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Jongens aangehouden wegens inbraak woning

EEXTERVEEN Donderdagmiddag rond 14.40 uur is ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat in Eexterveen. Het is nog niet bekend wat is weggenomen. Wel werd onder meer een ruit vernield. De bewoner heeft de twee verdachten overlopen. Beiden gingen er vandoor. De eigenaar van de woning belde de politie en gaf het signalement door. Kort daarna is een 20-jarige jongen uit Radom en een 22-jarige jongen uit Radom aangehouden in woningen aan de Oude Tolweg in Nieuwediep. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden wegens winkeldiefstal

EMMEN Agenten hebben donderdagmiddag rond 17.30 uur een 31-jarige man uit Ter Apel aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou twee T-shirts ter waarde van 50,95 hebben weggenomen uit een warenhuis aan het Mondriaanplein. Medewerkers van de beveiliging hebben de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Fietser gewond na val

PEIZE Donderdagmiddag rond 17.30 uur raakte een 52-jarige fietser uit Roden gewond aan de Zanddijk in Peize. De man had zojuist een fietser ingehaald en raakte vervolgens met zijn fiets over de kop. De fietser was niet aanspreekbaar en is vermoedelijk met hersenletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Door oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Man aangehouden

EMMEN Agenten hebben donderdagavond een 28-jarige man (woonplaats nog niet bekend) aangehouden aan de Hoitingeslag. De man stond midden op de weg aan de Heesackers. Hierdoor kon een bewoner niet doorrijden. Bovendien gooide de verdachte een blikje bier tegen de auto van de bewoner. Op basis van een signalement hebben agenten de verdachte aangehouden. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding en beledigde de agenten en heeft één van hen bespuugd. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige vrouw uit Hardenberg aangehouden op de N34. De vrouw viel op door haar rijgedrag. Agenten zagen dat de vrouw al slingerend rijden in haar voertuig. Bij de aflag Coevorden-Noord werd ze staandegehouden. Op het bureau blies de vrouw 255 ugl. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden

KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De jongeman wordt verdacht van betrokkenheid bij een brandstichting aan de Langestraat in Klazienaveen. Niemand raakte gewond. Volgens getuigen zouden twee jongens brand hebben gesticht. Ter plaatse bleek onder meer een pallet te branden. Door de hitte zijn meerdere ramen van een pand gesneuveld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Een tweede aanhouding wordt niet uitgesloten.

Rijden onder invloed

EELDE Een 41-jarige autobestuurder uit Eelde is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden aan de Hortensiaweg wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 385 ugl. Kort daarvoor was een aanrijding geweest tussen deze man uit Eelde en een andere bestuurder (gegevens nog niet bekend).Laatst genoemde bestuurder zou van links zijn gekomen en zou de 41-jarige man geen voorrang hebben verleend. Een aanrijding op de Hortensiaweg was het gevolg.

Eenzijdig ongeval: man onder invloed

ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige man uit IJmuiden aangehouden op de A28 bij Assen. De man zou met zijn auto rechts in een slip zijn geraakt en is links in de vangrail terechtgekomen. Zijn voertuig raakte total loss. De bestuurder is onderzocht door ambulancemedewerkers, maar mankeerde niks. Op het bureau blies de man 455 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.