Politie Brabant Zuid-Oost

Twee mannen op gestolen scooter aangehouden

Helmond Centrum , 30-09-2011 o Op de Verlengde Stationsstraat zijn twee mannen op een gestolen scooter aangehouden, nadat zij met het voertuig ten val kwamen. Het tweetal was op de vlucht geslagen voor een controle. Het gaat om een 27-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Helmonder.

Kort daarvoor wilde de agent de mannen controleren op de Stationsplein. De agent was op zijn fiets en ging de mannen achterna toen zij wegreden. Ook een politieauto ging op zoek naar de scooter. Zij zagen het voertuig rijden op de Kerkstraat-Zuid richting de Engelseweg. De scooterbestuurder negeerde ook hier meerdere keren het stopteken.

Op de Verlengde Stationsstraat zag de fietsende agent dat de scooter met hoge snelheid hem tegemoet reed. Enkele meters voor de agent raakte de bestuurder een middengeleider en kwam ten val. De scooter raakte vervolgens de enkel van de agent, waardoor hij viel. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau, waar zij inmiddels in verzekering zijn gesteld voor verder onderzoek. De scooter is in beslag genomen.