Provincie Noord-Holland

Recreatieschap Spaarnwoude stemt voor herontwikkeling Fort benoorden Spaarndam

30 september 2011 -

Het Recreatieschap Spaarnwoude gaat door met de herontwikkeling van Fort benoorden Spaarndam.

Dat heeft het bestuur op 30 september besloten. De provincie heeft tijdens de bestuursvergadering haar goedkeuring uitgesproken en tevens ingestemd met een aantal voorwaarden die zowel door de provincie als andere bestuurders werden gesteld. Deze voorwaarden zijn:
* De pitch&puttbaan wordt geschrapt

* Er moet aanvullend onderzoek worden gedaan naar de verkeersdruk
* Aandacht voor natuurontwikkeling (de natuurtoets, hierbij worden de adviezen van de stadsecologen meegenomen)

* Er wordt een plan gemaakt om de omwonenden en belanghebbenden te betrekken bij de verdere ontwikkeling.

Met de stemming in de bestuursvergadering is een belangrijke stap gezet om te komen tot de uitgebreide restauratie van het fort, de inrichting van een bezoekerscentrum voor de Stelling van Amsterdam en een vakantiepark. Er kan worden gestart met de vervolgprocedures. De uitwerking van het plan wordt steeds getoetst aan de gestelde voorwaarden en voorgelegd aan het bestuur.

De afgelopen periode is door de bestuursleden gebruikt om de stemming te peilen binnen de verschillende gemeenteraden en Provinciale Staten. Op basis hiervan hebben de verschillende bestuursleden hun standpunt bepaald.

De provincie Noord-Holland is siteholder van het Unesco-monument de Stelling van Amsterdam waar fort benoorden Spaarndam deel van uitmaakt en heeft tevens zitting in het bestuur van het recreatieschap Spaarnwoude. Het recreatieschap is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amsterdam, Haarlem, Haarlemmerliede & Spaarnwoude, Haarlemmermeer en Velsen.
---