Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU en Center Parcs verzorgen unieke afsluiting wielerseizoen Compleet wielerweekend in de Duitse Eifel

Nieuwegein, 26 april 2011 - Voor alle wielergekken van Nederland organiseert Center Parcs in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) dit jaar een afsluiting van het wegseizoen die niemand wil missen. Van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober wordt een compleet verzorgd wielerweekend, De Eifel Cycling Classic, aangeboden inclusief een uitdagende wielrentocht.

Van 30 september tot 2 oktober 2011 vindt de Eifel Cycling Classic plaats rondom het Center Parcs Park Eifel in Gunderath, Duitsland (3,5 uur rijden van Utrecht). Op zaterdag 1 oktober wordt een toertocht georganiseerd in de prachtige en uitdagende Eifel omgeving. Deze omgeving is door zijn relatieve onbekendheid een ware ontdekkingstocht. Het weekend is helemaal afgestemd op fietsgroepen en op gezinnen. Natuurlijk is het ook mogelijk om individueel deel te nemen.

Kenmerken
De toertocht bestaat uit twee afstanden (100 en 200 km), waarin beklimmingen zijn opgenomen van ruim 10%. Alle deelnemers rijden met tijdsregistratie. Daarnaast zijn ravitailleringposten ingericht en is de technische ondersteuning tot in de puntjes verzorgd. Het hele weekend zijn bekende (ex)profwielrenners aanwezig. Om de samenwerking nog meer kracht bij te zetten ontvangen deelnemers aan deze toertocht een gratis lidmaatschap van de KNWU.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht