Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdamse architect achter hypermoderne ontwerp Cancer Center VUmc Amsterdam

Woensdag 28 september is het nieuwe Cancer Center Amsterdam van het VUmc Amsterdam geopend en getuigende de reacties van patiënten, artsen en bezoekers wordt dit centrum nu al gezien als het ziekenhuis van de 21ste eeuw. Het centrum is ontworpen naar een door het Amsterdamse architectenbureau D/DOCK ontwikkeld concept.

Positieve reacties
"Het nieuwe Cancer Center biedt patiënten de kans om in de ontspannen sfeer van een huiskamer onderzoek te ondergaan" zo stellen de architecten Wouter Fris (Nederland) en Francesco Messori (Italië) van het Amsterdamse design- en ontwerpbureau D/Dock. Fris: "de reacties zijn overweldigend, zo positief allemaal."

Ontsnappen aan de stress
Fris: "Design heeft een veel grotere invloed op de mens dan ooit voor mogelijk is gehouden. We spelen in op de zintuigen. De omgeving zelf draagt zo bij aan het welbevinden en het genezingsproces. Het doel is om zowel patiënten als bezoekers zich meer op hun gemak te laten voelen in de dagbehandeling van het Vumc Amsterdam. En het medisch personeel een mogelijkheid bieden te ontsnappen aan de dagelijkse stress van de zorg."

Patiënt centraal
Winand Gerritsen, directeur VUmc: 'Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat behalve de medische techniek de herstelomgeving een grote rol speelt in het genezingsproces. Zo heeft een patiënt in een omgeving waarin hij zich kan ontspannen aantoonbaar een andere pijnbeleving waardoor hij minder behoefte heeft aan pijnbestrijding.


---

Noot voor de redactie: (