Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 30 september 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is filosoof Paul Cobben over vrijheid en het individu. Wat is vrijheid? Wanneer is een individu vrij? Hoe valt vrijheid te rijmen met de noodzaak van normen en waarden? Paul Cobben is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij onderzoekt de Westerse vrijheid en de multiculturele samenleving, de vrijheid van het individu in samenhang met de maatschappij, ons denken over moraal en onze drang naar erkenning. Hij schreef hierover eerder de boeken 'De multiculturele staat, twaalf dialogen over het goede leven' en 'The nature of the self. Recognition in the form of right and morality.' Dit najaar verschijnt zijn nieuwste boek.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafel over Europa, crisis en weer toekomst.
Gisteren hield José Barroso, voorzitter van de Europese Commissie een bevlogen State of The Union, waarin hij pleitte voor meer macht voor Brussel. Alleen als de lidstaten hun macht aan Europa afstaan is er hoop om uit de eurocrisis te komen. De financiële crisis is volgens hem ook een leiderschapscrisis. De politieke leiders zijn nu aan zet! Met Nausicaa Marbe, columniste bij Volkskrant en Sywert van Lienden, politiek commentator en publicist.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)