Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Duo tijdens oogsten kwekerij aangehouden      |
Op donderdagmiddag 29 september heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Anthoni van Leeuwenhoekstraat in Apeldoorn. De huurder van de woning en zijn vrouw zijn op heterdaad aangehouden omdat zij, toen de politie bij de woning kwam, bezig waren met het oogsten van de hennep.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Toen zij een onderzoek instelden troffen zij de huurder en zijn vrouw in de woning aan. Het tweetal was bezig met het oogsten van de planten. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning troffen de agenten ruim 150 hennepplanten aan. De planten en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tijdens het onderzoek in de woning bleek dat er illegaal stroom is afgetapt. De energieleverancier legt een naheffing op. De man en vrouw zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2011129955

|     |Apeldoorn - Tiener aangehouden voor mishandelingen        |
De politie onderzoekt enkele incidenten waarbij een 12-jarige Apeldoorner enkele leeftijdsgenoten geslagen zou hebben. De jongen is aangehouden voor mishandeling.

Rond 18:50 uur kreeg de politie een melding dat er een conflict ontstaan was aan het Violierenplein in Apeldoorn. Het conflict had vermoedelijk te maken met eerdere incidenten die dag waarbij de 12-jarige jongen drie leeftijdsgenoten zou hebben geslagen. Een vader van een geslagen jongen had de 12-jarige jongen aan het Violierenplein aangesproken. Ook werd de politie gealarmeerd. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de jongen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

2011137387, 2011137407 en 2011137333

|     |Beekbergen - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed|
De politie heeft op donderdag 29 september een 47-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van enkele uren.

Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding van twee mannen die zich in een restaurant aan de Lage Bergweg vervelend gedroegen en vermoedelijk onder invloed van alcohol waren. Na vertrek bij het restaurant zijn de mannen in een auto gestapt en werd de Amsterdamse bestuurder even later staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man bleek zwaar onder invloed te zijn van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de Amsterdammer is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

2011137437

|     |Apeldoorn - Fietsster licht gewond na aanrijding          |
Een 39-jarige vrouw uit Apeldoorn is vrijdag 30 september licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Kayersdijk in Apeldoorn. De vrouw is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw fietste rond 07.00 uur op het fietspad in de richting van de Laan van Mensenrechten. Toen ze de kruising met de Kayersdijk en Loudonstraat op wilde rijden, kwam er een auto aanrijden. De automobilist, een 26-jarige man uit Apeldoorn, zag de fietsster over het hoofd en raakte de vrouw. Ze kwam hierbij ten val en is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Later bleek dat ze geen letsel had opgelopen, maar nog wel pijn had.

2011137552

|     |Apeldoorn - Geld weg bij woninginbraak                    |
In de nacht van donderdag op vrijdag 30 september is er ingebroken bij een woning aan de Nijverheidsweg in Apeldoorn. Bij de inbraak is ondermeer geld gestolen.

Een bewoner ontdekte vrijdagmorgen de inbraak. Het is nog onduidelijk hoe men is binnen gekomen. Bij de inbraak is ondermeer geld weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

2011137572

|     |Apeldoorn - Boetes geïnd tijdens handhavingsdag           |
Op donderdagmiddag en -avond 29 september zijn er tijdens een handhavingdag in Apeldoorn-Noord drie personen aangehouden en is voor ruim 1100 euro aan boetes geïnd.

De politie is op pad gegaan om openstaande vonnissen en boetes te innen. Tien personen werden aangehouden voor arrestatiebevelen of om openstaande boetes uit te zitten. Daarnaast werd bij 20 personen in totaal een bedrag aan openstaande boetes geïnd van ruim 4500 euro.

De politie adviseert personen die nog openstaande vonnissen hebben nadrukkelijk om te betalen of om zich te melden op het politiebureau. Personen die niet betalen of zich niet melden worden actief opgespoord. De politie organiseert dit soort handhavingsdagen regelmatig.

2011137409

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --