Gemeente Dantumadeel


2011

RSS feed

Gedeputeerde Poepjes opent oostelijke rondweg de Westereen

Op maandag 3 oktober wordt om 16.00 uur de nieuwe rondweg ten oosten van de Westereen feestelijk geopend door gedeputeerde Sietske Poepjes.

De nieuwe rondweg is onderdeel van het centrumplan de Westereen. Het centrumplan is een integraal plan van het dorp en de gemeente om de leefbaarheid in de Westereen te vergroten.

In 2007 kwam vanuit het dorp de wens om een oostelijke rondweg te creëren waarmee kansen werden gecreëerd om het dorp weer een hart te geven. Dit was de aanleiding tot het opstellen van een integraal plan waarin verschillende deelprojecten samen komen. Naast het realiseren van de oostelijke rondweg bestaat het centrumplan ook uit het realiseren van o.a. een gezondheidscentrum, sportcomplex, bedrijventerrein en een brede school. Het gereedkomen van de rondweg is weer een mijlpaal in de uitvoering van het centrumplan. Bij de opening aan de noordzijde van de rondweg zijn diverse vertegenwoordigers van het dorp betrokken zoals de beide basisscholen en diverse sportverenigingen.

Voor meer informatie over het centrumplan verwijzen wij u naar de website www.centrumplanzwaagwesteinde.nl