Gemeente Barneveld


Barneveld doet mee aan onderzoek `Waarstaatjegemeente.nl'

De gemeente Barneveld doet van maandag 3 tot en met vrijdag 21 oktober mee aan het onderzoek `Waarstaatjegemeente.nl'. Volgende week ontvangen 1200 inwoners een brief met een vragenlijst over de gemeente Barneveld. De gemeente Barneveld gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers verder te verbeteren.

Hoe denken inwoners over de woonomgeving in Barneveld? Wat is hun oordeel over het bestuur? Wat vinden zij van de gemeentelijke regels? Hoe kijken inwoners aan tegen de dienstverlening van de gemeente Barneveld? Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om te weten wat inwoners van de gemeente vinden. Daarom wordt van tijd tot tijd onderzoek gedaan.

Vragenlijst
Eén van de manieren om er achter te komen wat inwoners van de gemeente vinden, is via het stellen van vragen in een vragenlijst. Volgende week ontvangen 1200 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente een brief met en vragenlijst. Ook kunnen inwoners, nadat zij een bezoek hebben gebracht aan het gemeentehuis, een vragenlijst invullen over de dienstverlening bij de verschillende servicepunten in de hal van het gemeentehuis. De gemeente vraagt inwoners om even de tijd te nemen om de vragenlijst in te vullen.

Wat is de `staat van de gemeente'?
In de vragenlijsten kunnen inwoners hun waardering geven over een aantal aspecten van de gemeente. Als veel inwoners dit doen, kan de `staat van de gemeente' zo goed mogelijk worden bepaald; hoe staat de gemeente Barneveld er volgens de inwoners voor?

Het onderzoek Waarstaatjegemeente.nl wordt ook in andere gemeenten gehouden. Daardoor kunnen de uitkomsten van Barneveld worden vergeleken met de uitkomsten van andere gemeenten.

Het onderzoek wordt in Barneveld tweejaarlijks gehouden onder een willekeurig aantal geselecteerde inwoners. Het kan daarom zijn dat inwoners eerder zo'n vragenlijst hebben ontvangen. Inwoners die al eerder hebben meegedaan, wordt gevraagd om ook dit jaar mee te doen. De opvattingen over de gemeente kunnen zijn veranderd, of juist helemaal niet.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl