Syntens

De smaak van NL: kom maandag 3 oktober 2011 proeven in Eindhoven

Vinden we het SoFruity travelfruit blauwe bessen van Blueberry World het lekkerst of worden de smaakpapillen vol geraakt door het witte druivensap van De Kreitsberg? Of kiezen we toch voor de Lekker'nei van Coöperatie Heibloem, de gerookte paling rilette van Passie voor Vis of de Yante YoFruit Shaker van Eijssen Dairy & Yante Creamery? Iedereen kan deze producten uit eigen regio proeven op maandag 3 oktober tussen 12.00 - 13.30 uur in het bedrijfsrestaurant (1e etage) van gebouw Kennispoort aan de J.F. Kennedylaan 2 te Eindhoven.

Twee heerlijkheden uit het Zuiden zijn als finalist gekozen door de vakjury om de titel 'Smaakvol 2011' te behalen, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Het publiek krijgt de gelegenheid de vijf overgebleven producten uit Zuid Nederland te proeven en te stemmen op hun favoriet. Die krijgt dan ook een plekje in de finale. Al verzekerd van een plek in de finale zijn uit Zuid-Nederland het Oranje paprika-ijs, een samenwerking tussen Oranje paprikakwekerij Hermans-Walter uit Sevenum en IJssalon Clevers uit Grubbenvorst en de asperge bitterbal van Van Vollegrond uit Panningen.

Lekkerste producten

Vaak wordt gezegd dat er in Nederland weinig echt lekkere producten worden gemaakt, maar daar denken de organisatoren Syntens Innovatiecentrum, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl heel anders over. Zij willen juist de lekkerste regionale producten voor het voetlicht brengen en organiseren daarom de landelijke wedstrijd voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, onder het thema 'de smaak van NL'. De lekkerste producten strijden op 22 november om de ultieme smaakerkenning. Met uiteindelijk twee winnaars: de Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet.

Meer informatie over de producten, de andere ondernemers, de proefdagen in het hele land en prachtige foto's vindt u op www.syntens.nl/desmaakvanNL.