Gemeente Ede

vrijdag, 30 september 2011

Donner laat zich bijpraten over project Buslijn 85

info@ede.nl

Minister Piet Hein Donner brengt maandag 3 oktober een kort werkbezoek aan Ede. Het bezoek staat in het teken van het project Buslijn 85. De minister ontmoet alle betrokkenen bij dit project.

Buslijn 85 tussen Ede en Veenendaal heeft lange tijd te kampen gehad met overlast van scholieren. Zij pleegden onder meer vernielingen en bespuugden reizigers en chauffeurs. De overlast leidde ertoe dat chauffeurs van Buslijn 85 op 10 maart 2009 in staking gingen.

Veiligheid

Dit alles heeft geleid tot het project Buslijn 85, dat in 2010 in het leven is geroepen om de overlast terug te dringen en chauffeurs en studenten/scholieren op positieve wijze met elkaar in contact te laten komen.
Op 10 maart 2010 hebben studenten/scholieren van het RCO A12, buschauffeurs van Veolia Transport, gemeente Ede, gemeente Veenendaal, Provincie Gelderland, politie Ede, politie Veenendaal en het Openbaar Ministerie het Veiligheidsarrangement Buslijn 85 ondertekend.

Succes

Het project verloopt uiterst succesvol. Dat is te danken aan de samenwerking tussen de partners en vooral de ontmoetingen die er zijn geweest tussen chauffeurs en studenten/scholieren. Ook gelden er sindsdien gezamenlijk gemaakte gedragsregels in de bus. Het project geldt als een voorbeeld in de campagnes, die de overheid voert tegen het terugdringen van geweld in het openbaar vervoer en tegen bijvoorbeeld hulpverleners.
Minister Donner wil zich op de hoogte stellen van dit succes en de betrokkenen ontmoeten.