Gemeente Enschede

Enschede zet verkeersmaatregelen in voor Duitse Dag

Winkelhart Enschede `s ochtends al open

Op 3 oktober viert Duitsland Dag van de Duitse eenheid. Vanwege de te verwachten toestroom aan bezoekers zet de gemeente zes mobiele verkeerseregelaars in. Tevens wordt naast het reguliere parkeerterrein aan de Zuiderval, het Diekmanterrein opengesteld. Via bebording en het PRIS-systeem, het digitale verwijssysteem, worden bezoekers naar de parkeerplaatsen geleid. Een aantal winkels in de binnenstad is geopend vanaf 09.30 uur.

Door de ervaringen van de afgelopen jaren is bekend dat deze Duitse dag een van de drukste dagen van het jaar is. Juist hierom is besloten om het scenario "zwaar" in te zetten. Het scenario `zwaar' omvat een aantal maatregelen om de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid te optimaliseren.

Verkeersregelaars
Dit jaar worden maximaal tien verkeersregelaars ingezet. De verkeersregelaars staan met elkaar onderling in verbinding om een flexibele inzet te kunnen realiseren. Zes verkeersregelaars verplaatsen zich op motoren en zijn duidelijk herkenbaar als verkeersregelaar, dit conform de wettelijke voorschriften. Vier verkeersregelaars staan op vaste punten langs de invalswegen van Enschede.