MEI-Real Estate N.V. hervat inkoop

Persbericht van Middle Europe Investments

De Directie maakt bekend, dat op 3 oktober 2011 de handel in aandelen MERE wordt hervat. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het persbericht van 7 juli 2011, waarin is aangegeven dat de aandeelhouders van MEI-Real Estate N.V. (MERE) hebben besloten om het fonds om te vormen naar een closed-end beleggingsfonds.

Gedurende de minimum drie maandsperiode, lopende van 3 oktober 2011 tot 3 januari 2012, kunnen beleggers hun aandelen aanbieden tegen de directe opbrengstwaarde (DOW) van EUR 6,70 per aandeel. Na deze periode gaat MERE verder als beursgenoteerd closed-end beleggingsfonds.

Aandeelhouders kunnen als volgt verkooporders inleggen: - Vanaf maandag 3 oktober 2011 09.00 uur kunnen verkooporders worden ingelegd;
- Op dinsdag 4 oktober 2011 om 10.00 uur worden de eerste orders uitgevoerd;
- De dagelijkse 'cut-off' tijd is 16.00 uur;
- De laatste dag waarop orders tegen DOW ingelegd kunnen worden is 3 januari 2012 tot 16.00 uur;
- De laatste dag waarop orders tegen DOW worden ingekocht is 4 januari 2012
om 10.00 uur;
- Vanaf 5 januari 2012 zal er continu dagelijkse handel plaatsvinden via NYSE Euronext Amsterdam als closed-end beleggingsfonds. Dit houdt onder andere in dat vraag en aanbod in het aandeel MERE de prijs bepaalt. Hierdoor kan de prijs die tot stand komt op NYSE Euronext afwijken van de intrinsieke waarde.

De huidige statuten voorzien in een wijziging van het fonds naar een closed-end structuur. Een BAvA inzake een statutenwijziging is daardoor niet nodig.

De directie wijst er nadrukkelijk op dat de DOW van EUR 6,70 per aandeel een prijs is bij liquidatie van MERE en aanzienlijk lager is dan de huidige intrinsieke waarde (zie www.mei.nl). Waar de koers in de reguliere handel bij de closed-end structuur op uit zal komen, is niet bekend, maar verwacht wordt dat deze tussen de EUR 6,70 en de intrinsieke waarde per aandeel (30 september 2011 EUR 25,72) zal komen te liggen.

MERE
MEI-Real Estate N.V. (MERE) is een vastgoedfonds waarvan de aandelen genoteerd zijn op NYSE Euronext Amsterdam. MERE belegt in achttien vastgoedobjecten in Tsjechië en Slowakije.

De directie, MEI-Fondsenbeheer B.V.

*

Links:
http://www.mei.nl



Razende Robot Reporter