Gemeente Smallingerland


Lage inkomens krijgen hulp

Vrijwilligers komen langs om te helpen met aanvragen.

Mensen die van een laag inkomen moeten zien rond te komen kunnen advies inwinnen over mogelijkheden om aanvullende inkomensregelingen aan te vragen. Vrijwilligersorganisaties in Smallingerland werken samen om mensen te helpen bij het aanvragen van inkomensregelingen wanneer iemand daarvoor in aanmerking komt. De vrijwilligers bieden persoonlijk informatie aan bij een bezoek aan huis in de eerste helft van oktober.

Zo'n 200 bewoners van straten met relatief veel huishoudens met een laag inkomen kunnen een gemeentelijke Minimawijzer en brief van de samenwerkende vrijwilligersorganisaties over de bezoeken tegemoet zien. Voor concreet advies en gratis hulp kan men terecht bij deskundige spreekuurvrijwilligers van het steunpunt SUS. (Steunpunt Uitkeringgerechtigden, gehandicapten en minima Smallingerland). Wie het huisbezoek niet wil afwachten, kan zelf het SUS bellen voor een afspraak: 0512 525156.

De deelnemende vrijwilligersorganisaties zijn: Stichting Voedselbank Smallingerland, Cliëntenraad Smallingerland, Vluchtelingenwerk, steunpunt SUS, Arme Kant van Drachten, de Diaconieën Protestantse Gemeenten Drachten, FNV Lokaal Smallingerland, Vrije Baptistengemeente Bethel, De Zonnebloem afdeling Drachten, Humanitas en het Leger des Heils. Het initiatief krijgt ondersteuning van de Arme Kant van Fryslân.