Philips


De juiste verlichting voor een eigen huiselijke sfeer: Philips presenteert `see what light can do'


3 oktober, 2011

Omdat mensen tegenwoordig meer tijd thuis besteden dan vroeger, is er meer aandacht voor het creëren van een huiselijke omgeving. Licht kan daar een hele belangrijke rol bij spelen, maar de meeste mensen zijn slecht op de hoogte van de mogelijkheden. Verlichting is meer dan simpelweg `verlichten'. Philips helpt iedereen bij het creëren van een fijne leefomgeving met `see what light can do'.

Natuurlijk weet je zelf wat je thuis de prettigste omgeving vindt, maar soms is een beetje hulp best handig. Philips helpt mensen graag met makkelijke tips en reikt met see what light can do de juiste middelen aan om je doel te bereiken: met weinig moeite veel meer sfeer in huis.

Drie praktische verlichtingstips voor de juiste sfeer Waar je ook van houdt, het spel tussen licht en schaduw is essentieel om de juiste sfeer te creëren:
* Een gezellige sfeer creëer je door met een beperkt aantal zwakkere lichtpunten te werken. De warme lichtkleur zorgt voor een contrast met de diepe schaduwen voor een intiem effect.
* Een natuurlijke sfeer betekent meer verlichting en weinig contrast met schaduwen in je huis. Kijk goed hoe je de natuurlijke lichtval aanvult met kunstlicht om er een harmonieus geheel van te maken.
* Een levendige sfeer bereik je door een grote variatie in licht en schaduw in je huis aan te brengen. Combineer ook eens met verschillende kleuren voor een dramatisch effect. Met dimmers maak je deze sfeer helemaal af.

See what light can do hulpmiddelen Omdat het lastig voor te stellen is wat het effect van verlichting is op je leefomgeving, presenteert Philips vandaag see what light can do in Nederland. Met verschillende hulpmiddelen brengt Philips wat licht in de duisternis voor iedereen die op zoek is naar de juiste lichtoplossing.

Philips see what light can do site: wooninspiratie en tips van lichtexperts Wooninspiratie halen mensen het liefst uit praktische voorbeelden. Daarom is de Philips see what light can do-site in het leven geroepen. Op deze website staan onder andere voorbeelden van mensen die hun woning een make-over hebben gegeven met behulp van licht. Ook vind je handige tips van verschillende lichtexperts.

See what light can do op Facebook: voor het delen van ervaringen en vragen Op de Facebook-pagina van see what light can do die vandaag online gaat komen experts en consumenten samen om te praten over licht. Als fan ontvang je praktische tips, nieuws en kun je vragen stellen aan experts. Ook maken fans kans op een `Lightover', oftewel een make-over met behulp van verlichting.

Philips 3D Verlichtingsplanner Met dit 3D-ontwerpprogamma richt je een virtuele kamer naar keuze in. Experimenteer met meubels, kleuren én verlichting. Dit programma geeft een goed beeld van wat het effect van licht is in je kamer.

iPhone- en Android-app: hulp bij het kiezen van de juiste LED-verlichting De overgang van gloeilamp naar LED-lamp is niet voor iedereen even makkelijk. Om je te helpen bij de juiste keuze heeft Philips een app voor iPhone en Android op de markt gebracht.

Nieuwe reeks LED-producten De nieuwste LED-lampen van Philips creëren de sfeer die past in de leefomgeving die jij wilt. Bovendien zijn ze energie- als kostenbesparend met behoud van kwaliteit en comfort. Zo zorgt de nieuwe myBathroom-reeks voor perfect zicht in de badkamer en is de CIELO van LIRIO - afgewerkt met bladgoud - een toevoeging in iedere woonkamer. Een ultieme kleurrijke sfeer krijg je natuurlijk met de draadloze LivingAmbiance-reeks van armaturen (LivingColors Bloom, Cone, Classic, en Mini). De Arcitone Galaxy sluit met zijn antireflecterende LED-schijf en zijn architectonische design mooi aan op elk strak afgewerkt interieur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Telefoon: (040) 278 61 57 E-mail: liesbeth.de.smedt@philips.com Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75 (Nederland)

Meer over de campagne: www.philips.com/seewhatlightcando Facebook-pagina: www.facebook.com/seewhatlightcando
---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.