Politie Friesland

Politieberichten van maandag 3 oktober

Fryslân, 03-10-2011 o Politieberichten van zondag 2 oktober 08:00 uur tot en met maandag 3 oktober 08:00 uur

Inbraak woning

HOLWERD De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur twee mannen van 22en 23 jaar, beide woonachtig in Boskoop, aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Een bewoner van een woning aan de Beyerstrjitte werd wakker toen in zijn woning ingebroken werd. Bij het zien van de bewoner vluchtten de inbrekers weg in een auto. Gewaarschuwde agenten zagen de auto rijden bij Ferwert. Het lukte de agenten om de auto tot stilstand te brengen en de twee inzittenden aan te houden. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Auto te water
KORNWERDERZAND De politie heeft in de nacht van zondag op maandag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Sluisweg. Rond 05.00 uur was hier een auto in het water gereden. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, bleek al uit de auto te zijn geklommen. Naar de toedracht van dit ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

Invordering rijbewijs

DRACHTEN/NIJEGA De politie heeft zondag rond 12.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige inwoner van de Tijnje. Tijdens een controle met de laser reed de 38-jarige op de N31 bij Nijega 171 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur toe is gestaan. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Botsing tussen twee fietsers

DOKKUM De politie heeft zondag rond 18.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Strobosserweg. Hier waren twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Twee fietsers wilden voor elkaar uitwijken maar reden allebei dezelfde kant op waarna zij tegen elkaar botsten. Eén van de fietsers, een 68-jarige inwoonster van Rinsumageest, was aan haar been gewond geraakt en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.