Gemeente Smallingerland


Verkeersregelaars Kaden-Dwarsvaart

In verband met omleidingen.

Drachten is en blijft bereikbaar voor het publiek, ook al wordt er op diverse plekken gewerkt aan de toekomst. Nu de Drift voor langere tijd is afgesloten voor het verkeer vanwege de herontwikkeling van het Raadhuisplein en de Drift is het op piekmomenten erg druk op de kruising Kaden-Dwarsvaarten-Raai. Want daar gaat de ingestelde omleiding langs.

Ter voorbereiding op deze situatie is eerder dit jaar de voorrangssituatie op deze kruising al gewijzigd en is de bocht van Dwarsvaart naar Kaden al ruimer gemaakt voor met name het bevoorradende vrachtverkeer.

De drukte blijkt met name tijdens de piekuren in de tweede helft van de middag op werkdagen. Dan ontstaan er te lange rijen wachtende auto's op de Kaden en op de Noorder- en Zuiderdwarsvaart. Daar is een oplossing voor gevonden: voorlopig staan er verkeersregelaars op deze kruising tijdens die piekuren, doorgaans vanaf 16.00 uur tot 17.30 uur of zoveel eerder of later als nodig is. De gemeente heeft daar toe besloten omdat het verkeer ook op piekmomenten bij het centrum zo goed mogelijk moet blijven doorstromen.