Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 03-10-2011

Oproep getuigen: Zware mishandeling (zie persbericht dd. 2 oktober)

AMERSFOORT Een fietser werd op zaterdagavond 1 oktober door een jongen mishandeld.

Rond 23.00 uur fietsten een 48-jarige man uit Amersfoort, zijn vrouw, dochter en zoon van 19 jaar over Het Masker. Daar zagen zij meerdere fietsen geparkeerd op het fietspad staan, waarbij een groep jongeren stond. Zij fietsten er langs, maar daarbij viel één van de fietsen om. Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongeren en vader en zoon. Eén van de jongeren viel vervolgens de 19-jarige zoon aan, waarbij het slachtoffer op de grond viel en ook nog werd geschopt. Vervolgens ging de groep jongeren ervandoor.

De politie en ambulance werden gewaarschuwd. Het slachtoffer werd met een mogelijke schouderbreuk per ambulance naar een ziekenhuishuis in Amersfoort gebracht. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar zij troffen de verdachte niet meer aan.

Signalement

De verdachte die de jongen zou hebben geschopt is ongeveer 17 jaar, heeft, kort opgeschoren kroeshaar, een donkere huidskleur, slank postuur. Hij droeg tijdens het incident een zwart met rode bodywarmer met daaronder een shirt met korte mouwen. De jongen zou zijn weggerend in de richting van de Laan der Hoven.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Tegen een man werd zondagochtend proces-verbaal opgemaakt, omdat hij was doorgereden na een aanrijding.

Rond 07.45 uur surveilleerden agenten op de Puntenburgerlaan, waar zij werden aangesproken door bewoners. Er stonden twee autos op de parkeerplaats, die flink beschadigd waren. Bij de voertuigen lagen onderdelen van een bromfiets en op de autos zaten blauwe verfresten. De eigenaren deden aangifte.

Omstreeks 11.00 uur waren agenten op de Noorderwierweg waar zij waren voor een aanrijding. In een tuin van een woning zagen zij een zwaar beschadigde bromfiets staan, waar de onderdelen misten, die aangetroffen waren op de Puntenburgerlaan. De 51-jarige bewoner had schaafwonden en gaf toe dat hij in de nacht van zaterdag 1 oktober op zondag 2 oktober inderdaad met zijn brommer tegen de autos aan gevallen was.

De bromfiets werd in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.