Politie Drenthe

Maandag 3 oktober 2011

Provincie Drenthe, 03-10-2011

Man aangehouden voor wapenbezit

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie een 19-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had in zijn auto, welke geparkeerd stond aan de Valtherlaan, verschillende wapens liggen. Er zijn twee vuurwapens, een vuurwerkpistool en een aantal op vuurwapenlijkende wapens in beslag genomen. Tevens zijn er 4 steekwapens en een tacer in beslag genomen. De Emmenaar is ingesloten voor nader onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd

UFFELTE De politie heeft zondagavond een 29-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. De man reed over de N371, komende uit de richting van Dieverbrug, toen hij ter hoogte van Uffelte een snelheidscontrole passeerde. Hij reed daar met een snelheid van 172 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden op verdenking van poging diefstal

ASSEN Zondagavond heeft de politie een 39-jarige man uit Assen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht ophield bij een buurthuis aan de Pelikaanstraat. Toen agenten bijna ter plaatse waren kwam de man hen tegemoet rijden. Hierop kreeg de man een stopteken. In zijn auto werd onder andere gereedschap en stukken lood aangetroffen. Ondertussen bleek dat er bij het buurthuis was ingebroken. De Assenaar is hierop aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor auto-inbraak

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 49-jarige man uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een auto welke geparkeerd stond op de carpoolplaats bij de Dikkewijk OZ. Ter plaatse bleek dat er inderdaad was ingebroken, maar dat er geen enkel spoor van een mogelijke dader(s) was. Toen de agenten terug reden naar het politiebureau zagen zij bij het winkelcentrum in de wijk Rietlanden een man lopen die zich verdacht gedroeg. Hierop werd de man aangesproken. Daar bleek dat de man spullen in zijn auto had liggen die afkomstig waren van de auto-inbraak op de carpoolplaats. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor koperdiefstal

COEVORDEN De politie heeft zondagmorgen een 25-jarige man uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. Een oplettende getuige had gezien dat een aantal mannen aan het rommelen waren bij de regenpijpen van een kerk aan de Hoofdweg. De getuige noteerde het kenteken waarmee de mannen vervolgens wegreden. Hierdoor kon de 25-jarige bestuurder van de auto worden aangehouden bij zijn woning in Nieuw-Amsterdam. Er bleken twee koperen regenpijpen te zijn gestolen. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.