Politie Groningen

Maandag 3 oktober 2011

Provinvie Groningen , 03-10-2011

5-jarige jongentje gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Bij een verkeersongeval is zondagmiddag een 4-jarige jongen uit Groningen gewond geraakt. Het kereltje speelde met zijn broertje op de Fok in Groningen. Vermoedelijk stak het slachtoffertje plotseling de straat over. Een 36-jarige Groningse bestuurster van een taxibusje kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het kind kwam onder het busje terecht. Hij werd met hoofdletsel en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Politie druk met fietsendieven

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond en nacht vier mannen aangehouden voor de diefstal en/of heling van fietsen. Zondagavond omstreeks 23:00 uur zag een Stadjer dat zijn fiets in de Brugstraat werd gestolen. Hij belde direct de politie. Op basis van een duidelijk signalement kon een 45-jarige Groninger in de omgeving worden aangehouden. Bij fouillering troffen agenten breekvoorwerpen bij hem aan. Bij zijn aanhouding vond de verdachte het nodig om de agenten te beledigen. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. Zondagnacht omstreeks 01:30 uur kregen agenten een melding van de diefstal van een racefiets in de Poelestraat. Twee mannen waren weggereden in de richting van de Grote Markt. Op basis van signalementen konden agenten twee mannen ( 27 en 38 jaar) uit Groningen en Bedum in de Broerstraat aanhouden. De gestolen fiets werd in beslaggenomen. Beide mannen konden na verhoor weer gaan. Op de Zuiderkuipen zagen agenten omstreeks 05:00 uur een man fietsen. Toen hij de agenten zag ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging konden agenten de 46-jarige man uit Groningen nabij de Schoolholm in de boeien slaan. Bij controle bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. Ook deze fietsendief bleek in het bezit van breekvoorwerpen. De fiets werd in beslaggenomen. Hij mocht na verhoor weer gaan. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Vrouw gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden die door het lint was gegaan. De politie kreeg een melding van een vrouw die vernielingen zou aanrichten bij een café aan het Damsterdiep in Groningen. Gealarmeerde agenten zagen dat de vrouw twee lampen aan de gevel van het pand had vernield. Ook bleek dat de vrouw met een lamp een raam van het café had ingegooid. De amokmaakster, die een verwarde indruk maakte, werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. De aanleiding van het incident bleef onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Gewonden na verkeerongeval

VEENDAM Bij een verkeersongeval op de kruising op de Sorghvlietlaan in Veendam zijn zondagmiddag een 39-jarige automobilist en zijn drie kinderen (10,12 en 13 jaar) uit Ter Apel licht gewond geraakt. De 39-jarige bestuurder verliet een parkeerplaats en kwam in aanrijding met een

21-jarige automobilist uit Wildervank. De beschadigde auto van de Wildevankster moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De slachtoffers werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten na onderzoek weer naar huis. De politie onderzoekt de aanleiding van het ongeval.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 2 oktober 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1126, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2612, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Leek, N979: aantal geregistreerde voertuigen: 314, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ulrum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 104, aantal overtredingen: 53 , hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.