Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 03-10-2011

Rijden onder invloed

BUNNIK Zondagmiddag 2 oktober kon een man zijn rijbewijs inleveren, omdat hij veel te veel gedronken had.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk iemand onder invloed reed over de Rijksweg A12, komende vanuit de richting van Veenendaal. Agenten gingen ter plaatse en gaven de bestuurder een stopteken. Hij moest blazen en het bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 1120 ug/l uit. Het rijbewijs van de 53-jarige man uit Elst (Utrecht) werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten aangehouden gewelddadige dood 80-jarige man UTRECHT De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van een 80-jarige man uit Zeist.

Op zondag 19 juni werd aan het eind van de middag in een huis aan de Amalia van Solmslaan het dode lichaam van een 80-jarige man aangetroffen. Het slachtoffer bleek door een misdrijf om het leven gebracht. Er werd een rechercheteam geformeerd. Uit onderzoek kwam, onder andere op basis van de aangetroffen sporen, vast te staan dat meerdere verdachten in het huis zijn geweest.

Na uitgebreid onderzoek werden vrijdagavond 30 september twee mannen, een 29 en 30 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, bij een tankstation aan de Rijksweg A2, ter hoogte van Breukelen, door een arrestatieteam aangehouden. In de loop van het weekend werden op meerdere plaatsen huiszoekingen gedaan.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.