Gemeente Lisse

Kindergemeenteraad zoekt projecten

3 oktober 2011
Logo Gemeente Lisse

In november 2011 organiseert de gemeenteraad van Lisse een kindergemeenteraad. Kinderen van vier Lissese basisscholen buigen zich dan over projectvoorstellen en moeten kiezen welk project voor EUR 2.000,- mag worden uitgevoerd. Dat allemaal in onze raadzaal alsof zij echte raadsleden zijn.

Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod. Ze worden daarbij begeleid door raadsleden. Voor dit doel geldt natuurlijk: hoe meer projecten hoe beter. Iedereen uit Lisse mag ideeën aandragen. Dus bedenk een project en meld het bij de gemeenteraad van Lisse. Wie weet komt er dan straks wel EUR 2.000,- uw kant op om het project echt uit te voeren!

Spelregels

* Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners van Lisse kunnen een projectvoorstel indienen.

* Het project moet ten goede komen aan de Lissese gemeenschap.
* Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen.
* Het project kost maximaal EUR 2.000,-. Kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project.
* Alleen afgeronde ideeën dingen mee. Dat betekent dat u geen bijdrage kunt vragen voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in de gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.
* De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering.
* De uitvoering van het idee moet plaatsvinden vóór april 2012.
* Ideeën moeten voor 15 oktober 2011 zijn ingediend.

Interesse?
Ideeën voor projecten kan men e-mailen naar griffie@lisse.nl of per post sturen naar: Gemeente Lisse, t.a.v. de griffie, Postbus 200, 2260 AE Lisse.
De griffie van de gemeenteraad neemt vervolgens contact met u op. Wilt u eerst meer weten? Neemt u dan contact op met Jan Jaspers via telefoonnummer (0252) 433 122 of via e-mail j.jaspers@lisse.nl.