Gemeente Laarbeek


Omleggen leidingen plan Bemmer IV

BEEK EN DONK - Het Waterschap Aa en Maas start in samenwerking met de gemeente Laarbeek dit najaar met de voorbereiding van het omleggen van de rioolpersleiding langs de Boerdonkseweg. Deze leiding ligt nu dwars door het nieuwe plan Bemmer IV. Dit maakt uitvoering en verkaveling van het plan lastig vandaar dat de rioolpersleiding omgelegd zal worden. Een rioolpersleiding transporteert het afvalwater van burgers en bedrijven naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. De woonkern Boerdonk is ook aangesloten op deze leiding.

De planning is dat in het voorjaar 2012 de aanbesteding plaatsvindt en dat in de zomer wordt gestart met de uitvoering. De nieuwe rioolpersleiding komt langs de N279, de Schoondonkseweg en de Lekerstraat te liggen. Op het kaartje is de ligging van de bestaande en nieuwe rioolpersleiding aangegeven.

Transportleiding Brabant Water

Ook Brabant Water heeft een transportleiding liggen dwars door het gebied. Deze leiding wordt dit jaar omgelegd. Op maandag 3 oktober starten deze werkzaamheden al en als alles volgens planning verloopt zijn deze werkzaamheden gereed op 5 december 2011. Brabant Water gaat over lengte van circa 900 meter een nieuwe PVC 500 mm transportleiding aanleggen. De bestaande asbestcementleiding Ø 500 mm transportleiding, welke nu dwars over het nieuwe industrieterrein loopt, zal over een lengte van circa 775 meter verwijderd worden.

Meer weten?

Voor meer informatie over het omleggen van de rioolpersleiding kunt u contact opnemen met de heer Xandor Eblé, xeble@aaenmaas.nl of op telefoonnummer 06 5160 4715. De heer Eblé is werkzaam bij het Waterschap Aa en Maas.

Voor nader informatie over het omleggen van de transportleiding van Brabant Water kunt u contact opnemen met de heer Peter van Oorschot, peter.van.oorschot@brabantwater.nl.

Voor de gemeente Laarbeek is de heer Frans Vlemmix het aanspreekpunt. U kunt hem bereiken via e-mail frans.vlemmix@laarbeek.nl of op telefoonnummer 0492 469 807.