Gemeente Enkhuizen

Groep Toegankelijk West-Friesland Oost

De meeste mensen denken er niet bij na. U stapt uw huis uit en gaat de straat op. Even boodschappen halen bij de supermarkt, op de fiets naar uw werk, boeken ruilen in de bibliotheek of even iets regelen in het Stadskantoor. In het weekend winkelt u in de stad en drinkt een kop koffie op het terras en maakt u een wandeling in het bos of op het strand. Voor n op de zes Nederlanders, 15% van de bevolking, is de toegankelijkheid van straat en steeg, stad en plein, strand en bos niet vanzelfsprekend. Zij zijn afhankelijk van hun rolstoel, scootmobiel, rollator of zijn blind of slechtziend. Om aandacht te vragen voor de hindernissen die zij dagelijks ondervinden, wordt zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 oktober 2011 de Week van de Toegankelijkheid gehouden.

Groep Toegankelijk West-Friesland Oost
In Enkhuizen is de Groep Toegankelijk West-Friesland Oost actief. De groep bestaat uit vrijwilligers met of zonder beperking, die ervaringsdeskundig zijn. Zij speuren naar obstakels waar mensen met een beperking last van hebben. De leden van de groep brengen hindernissen in kaart en verwerken de resultaten in een rapport. Met dit rapport gaat de groep pleiten voor verbeteringen. De
gemeente en de Wmo raad ondersteunen de activiteiten van de Groep Toegankelijk West-Friesland Oost. Wilt u meehelpen om Enkhuizen toegankelijk te maken? Meldt u aan als vrijwilliger en inventariseer samen met anderen de hindernissen die er zijn. Voor meer informatie of als u zich wilt opgeven als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met de heer F. Enninga, tel.: (0229) 263 805, of een mail stuur een e-mail naar gtwfo@live.nl.

Compliment voor de beste vereniging
Volgend jaar reikt de Groep Toegankelijk West-Friesland Oost samen met de gemeente het Compliment voor de toegankelijkheid uit. Dit compliment is voor een vereniging in Enkhuizen waar mensen met een functiebeperking zich welkom voelen. Kent u een sportvereniging, een koor, een leesclub of andere recreatieve vereniging waarvan u vindt dat zij in aanmerking moeten komen voor dit compliment? Stuur een mail of bel naar de Groep Toegankelijk West-Friesland Oost.

Meldingen aan de gemeente
Als u in uw omgeving situaties tegenkomt die hinderlijk zijn voor de toegankelijkheid dan kunt u deze dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur melden bij het Servicepunt van de gemeente Enkhuizen, tel.: (0228) 360 100. De medewerkers van het Servicepunt zorgen dat uw melding op de juiste plek in de organisatie komt. U kunt uw melding ook doorgeven via het digitale loket.

De Werkgroep Toegankelijkheid samen met wethouder Klaas Kok