BASF


Activiteiten Cognis Benelux over naar BASF Nederland

Arnhem, 2 oktober 2011 - Met ingang van 1 oktober draagt Cognis Benelux BV haar activiteiten over aan BASF Nederland BV. Na de overdracht gaat de entiteit van Cognis Benelux BV in liquidatie.

"Met de activiteiten die vanuit Hoofddorp overgaan naar BASF breiden we onze verkoopactiviteiten binnen BASF Nederland uit met een aantrekkelijk productportfolio." aldus Ger van der Lubbe, Directeur BASF Nederland. De activiteiten van het voormalige Cognis zijn gericht op Personal Care, Home Care, de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

BASF maakte in december 2010 de definitieve overname van Cognis bekend. De aankoop draagt bij aan de uitbreiding van het productportfolio met producten gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen.

Over BASF Nederland B.V.

BASF Nederland B.V. is in korte tijd sterk gegroeid. Met vestigingen in De Meern, Oosterhout, Heerenveen en Maastricht telt het bedrijf inmiddels 723 medewerkers. De activiteiten lopen in Nederland uiteen van de productie van katalysatoren tot de verkoop van producten voor de bouwindustrie. Een volledig overzicht is te vinden via www.basf.nl.

Over BASF

BASF is de wereldwijde nummer 1 in de chemie - The Chemical Company.

Haar productportfolio strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingproducten en fijnchemicaliën tot olie en gas. Als betrouwbare partner ondersteunt BASF haar klanten in vrijwel alle sectoren om succesvol te zijn. Met hoogwaardige producten en intelligente oplossingen speelt BASF een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, energie-efficiëntie, voeding en mobiliteit. BASF heeft in 2010 een omzet van circa 63.9 miljard euro gehaald en telde aan het eind van datzelfde jaar ongeveer 109.000 medewerkers. BASF is genoteerd op de aandelenbeurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zurich (AN). Meer informatie over BASF vindt u op het internet op www.basf.com of in de Social Media Newsroom op newsroom.basf.com.

Mediacontacten

Voor vragen, neem contact op met

Jasmijn Degen
Tel: 026 371 73 82
jasmijn.degen@basf.com