Maastricht University

3 oktober 2011

Prof. Luc Soete nieuwe Rector Magnificus UM vanaf september 2012

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht kondigt met veel genoegen de benoeming aan van prof. dr. Luc Soete tot Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht. In september 2012 zal hij prof. mr. Gerard Mols opvolgen. Mols heeft positief gereageerd op het verzoek van de Raad van Toezicht om zijn aanstelling met acht maanden te verlengen tot de start van het nieuwe academische jaar 2012-2013.

Sinds 1986 is Luc Soete hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de 'School of Business and Economics' van de Universiteit Maastricht. Hij is tevens directeur van UNU-MERIT (United Nations University - Maastricht Economic and social Research and training centre on Innovation and Technology). Sinds 2010 geeft hij ook leiding aan de Maastricht Graduate School of Governance van de Faculteit voor 'Humanities and Sciences'. Hij is lid van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en de AWT (Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid).

"Luc Soete past perfect in het profiel van Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht", stelt prof. dr. Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur. "Hij is een vermaard econoom met een excellente academische reputatie, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Hij treedt op als expert en adviseur voor vele nationale en Europese overheden en onderzoeksorganisaties. De Universiteit Maastricht zal zeker profiteren van deze kwalificaties." Martin Paul is tevens verheugd met de toezegging van professor Gerard Mols om zijn aanstelling te verlengen tot september 2012. Daarmee wordt hij met een termijn van acht jaar en acht maanden de langst zittende Rector Magnificus aan de Universiteit Maastricht.

De benoemingsadviescommissie was paritair samengesteld bestaande uit leden van de Raad van Toezicht, het College van Bestuur en het Management Team. De voorzitter was mw.Truze Lodder, lid van de Raad van Toezicht en verantwoordelijk voor het belonings- en benoemingsbeleid.




Maastricht University