Gemeente Cromstrijen


Kennismaken met badminton, satori-do, tennis, judo of zaalvoetbal

(03-10-2011)

Tijdens de Brede Schoolweken organiseren diverse verenigingen in Cromstrijen een aantal gymlessen tijdens schooltijd, waarbij de kinderen kunnen kennismaken met diverse sporten.

Judo, satori-do, badminton, tennis en zaalvoetbal

St. Randori organiseert judolessen op De Vliet in Klaaswaal. Daarnaast kunnen de kinderen kennismaken met Satori-do. Op De Dubbeldekker en De Takkenbosse in Numansdorp organiseert Judoschool Yoshi Kai judolessen.

Badminton Club de Takkenbosse organiseert op de Blieken in Klaaswaal badmintonlessen. Kinderen van De Bron krijgen tennisles bij TVN.

Tot slot laten Cios jongerenwerkers de kinderen op De Dubbeldekker in Numansdorp kennismaken met zaalvoetbal.

Brede School

Deze activiteiten vinden plaats in het kader van de Brede schoolactiviteiten in de gemeente Cromstrijen. Drie jaar geleden startte de gemeente met het fenomeen Brede School. Met de activiteiten wil de gemeente zorgen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen, meer gaan bewegen, hun talenten leren aanspreken en ontdekken en stimuleren dat kinderen actiever deelnemen aan de samenleving. De activiteiten die vanuit de Brede School plaatsvinden zijn gericht op sport, cultuur, natuur & milieu en muziek & dans.