Dr. ir. Peter Michielse adjunct-directeur beleid en strategie bij SARA

Persbericht van SARA Reken- en Netwerkdiensten

Amsterdam, 3 oktober 2011 - Met ingang van 1 november 2011 zal dr. ir. P.H. (Peter) Michielse starten als adjunct-directeur bij SARA. Dr. ir. Michielse zal verantwoordelijk worden voor beleid en strategie. Daarnaast krijgt hij de relaties met internationale infrastructuurprojecten, security en kwaliteitsborging in zijn portfolio en wordt hij lid van het SARA-managementteam.

Dr. ir. Michielse heeft zijn sporen in High Performance Computing ruim verdiend: als principal systems engineer en (tijdelijke) Europese SE-directeur bij Silicon Graphics en als plaatsvervangend directeur van de stichting Nationale Computer Faciliteiten (NCF). Bij NCF had hij een leidende rol bij het opzetten en uitvoeren van het beleid over de Nederlandse ICT-infrastructuur voor onderzoek. Op Europees niveau is hij actief binnen het PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) project.

SARA-directeur Anwar Osseyran is zeer verheugd over de komst van Peter Michielse: "Peter is een bruggenbouwer met een enorme ervaring en expertise op het gebied van High Performance Computing en de beleidsvorming daarover. Zijn komst betekent een waardevolle aanvulling voor het management van SARA en ondersteunt het proces van integratie van de nationale ICT-infrastructuur voor onderzoek in Nederland."

Curriculum Vitae Dr. ir.P.H. Michielse
Dr. ir. P.H. Michielse is in 1990 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft op een onderwerp uit de numerieke wiskunde (parallel multigrid solvers). Na 7 jaar als presales engineer te hebben gewerkt bij Convex/Hewlett-Packard en 7 jaar als principal systems engineer bij Silicon Graphics, is hij in september 2004 overgestapt naar NCF, een stichting die tot doel had om het wetenschappelijk onderzoek te bevorderen door het ter beschikking stellen van geavanceerde computerfaciliteiten, om als plaatsvervangend directeur aan de slag te gaan.

Links:
http://www.sara.nl



Razende Robot Reporter