Gemeente Zederik


Informatie militaire oefening

In de periode 3 t/m 7 oktober 2011 zal er door militairen van de Koninklijke landmacht geoefend worden in -onder andere- de gemeente Zederik.

De oefening maakt deel uit van de opleiding tot cavalerieverkenner. Het betreft een oefening in gebiedsverkenning. Militairen zullen te voet en met voertuigen (waaronder een pantserwagen) routes berijden en objecten in kaart brengen. Het oefengebied bestaat globaal uit het vierkant Vianen, Gorinchem, Dodewaard en Wageningen met als bovengrens de Neder-Rijn en als ondergrens de Waal.

De oefening speelt zich voor een gedeelte af op de openbare weg. De veiligheid en de wegenverkeerswet staan daarbij voorop. Daar waar de oefening zich op privé-terrein afspeelt zijn er afspraken gemaakt met de eigenaren van die terreinen. Er zal alles aan gedaan worden om hinder en overlast voor de burgers en het verkeer te voorkomen.Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt dit onder vermelding van de gegevens van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie
Commando Diensten Centra
Eenheid Claims
Postbus 20703
2500 ES DEN HAAG
telefoonnummer 070-3396701

Als u voor, tijdens of na afllop van de oefening vragen of klachten hebt dan kunt u contact opnemen met:

Ministerie van Defensie
Regionaal Militair Commando West
Bureau Training & Opleiding
Postbus 90701
2509 LS DEN HAAG
telefoonnummer 070-3166849