Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet - Nunspeter aangehouden voor bedreiging          |
De politie heeft zondag 2 oktober aan de Secretaris Mulderweg in Nunspeet een 48-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor bedreiging van een politieagent.

Agenten gaven de man rond 14.30 uur een stopteken omdat hij niet handsfree belde. De man stopte even, maar reed daarna weer verder. De Nunspeter kreeg een tweede stopteken, waaraan hij wel voldeed. De man was erg boos over de boete die hem boven het hoofd hing. Hij uitte meerdere ernstige bedreigingen naar een agent en reed vervolgens weer weg. De agenten besloten geen achtervolging in te zetten, maar de man op een later tijdstip aan te houden. De 48-jarige werd verzocht zich te melden op het politiebureau. Om 17.30 uur melde de 48-jarige zich en werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011138652

|     |Ermelo - Politie zoekt getuigen brandstichting            |
De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand op de parkeerplaats achter de Wielewaal in Ermelo. Hier is in de nacht van zondag op maandag 3 september vermoedelijk één auto in brand gestoken, waardoor in totaal drie auto's beschadigd raakten.

De brand werd om 00:30 bij de hulpdiensten gemeld. De auto die vermoedelijk in brand is gestoken is volledig uitgebrand. Ernaast stond een andere personenauto, die ook vlam heeft gevat en grotendeels is uitgebrand. Een derde auto liep smeltschade op aan een spiegel en knipperlicht. De brandweer heeft de branden geblust. Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk om brandstichting gaat. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011138827

|     |Harderwijk - Motorrijdster gewond na ongeval              |
Bij een ongeval op de A28 ter hoogte van Harderwijk is zondag 2 oktober een 22-jarige motorrijdster uit Achtmaal gewond geraakt. De vrouw moest plotseling remmen, gleed onderuit en is met ondermeer schaafwonden over haar hele lichaam naar het ziekenhuis vervoerd.

De 22-jarige moest rond 18.00 uur remmen door een plotseling ontstane file in de richting van Amersfoort en gleed hierdoor met haar motor onderuit. De vrouw droeg een spijkerbroek en geen handschoenen, wat voor behoorlijk letsel heeft gezorgd. De motorrijdster is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen.

2011138717

|     |Vaassen - Sieraden weg bij woninginbraak                  |
Bij een woninginbraak aan de Prins Clausstraat in Vaassen zijn sieraden gestolen. De inbrekers hebben een raam geforceerd om het huis binnen te komen.

De inbraak werd zondag 2 oktober rond 18.45 uur ontdekt door de eigenaren van de woning. De politie onderzoekt de inbraak.

2011138729

|     |Wezep - Man aangehouden na achtervolging                  |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 oktober op de A28 ter hoogte van Wezep na een achtervolging een bestuurder van een busje aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Zijn identiteit is nog onbekend.

De bestuurder viel rond 00.15 uur op vanwege zijn verdachte rijgedrag, waarbij het er sterk op leek alsof het busje uit de buurt van de politie wilde blijven. Politieagenten gaven de man een stopteken om hem te controleren, maar deze reed hierop met hoge snelheid weg, waarbij hij tussen het overige verkeer door slalomde. Agenten zetten een achtervolging in en samen met een andere politieauto is het gelukt om de automobilist tot stoppen te dwingen. Daarna is de man meteen aangehouden. In de bus werden dozen en verpakkingen van ondermeer scheermesjes gevonden. De politie vermoedt dat deze artikelen mogelijk afkomstig zijn van diefstal en onderzoekt de herkomst.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. Ook heeft de man een boete gekregen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

2011138810

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --